Jesper Clausen kommer godt ud af det med naboen, Agni Doppke fra Køng gårdbutik, som de deler indkørsel med. Foto: Michael Thønnings

Køngs Rema 1000 snart klar til pendlerne

Den nye Rema i Køng genbruger energien fra kølemontrene til at opvarme butikken, og bliver ét stort og overskueligt rum, som udendørs får fælles parkering og indkørsel med naboen, der også glæder sig. I dag er der rejsegilde og om en måned går det løs, hvor der især skal fanges pendlerkunder.

Køng Der er ryddet, bygget - men stadig lidt mudret. Om kort tid er de dog klar til at åbne den nye store Rema 1000 midt i Køng - lige ud til rute 22-landevejen mellem Næstved og Vordingborg.
- Det er især pendlerkunderne vi regner med kommer ind og handler. Der er langt mellem butikkerne her, siger Jesper Clausen, der bliver byens nye købmand.
I dag er der rejsegilde på butikken, der dog er noget længere end som så, og allerede den 28. november kan de slå dørene op til en helt færdige butik.
Og Jesper Clausen glæder sig. Nogen kender ham måske fra Rema i Vordinborg og i en periode var han også købmand i Præstø-forretningen. Nu får han dog lov at starte sin egen butik.
- Jeg har været i Rema i 13 år, og da jeg blev spurgt var jeg ikke i tvivl, siger Jesper Clausen, der driver butikken som franchise, således at han selv styrer hvad der skal på hylderne og selv sammensætter sit hold.
- Det har været rart at kunne ansætte sine egne folk. Det har jeg været i gang med nu her. Jeg var egentlig lidt nervøs for at der var nok, men der har været rigtig mange ansøgere, siger Jesper Clausen, der regner med at der bliver job til 25 i butikken, hvoraf de fem bliver på fuldtid.
Den sidste tid har han ofte været forbi pladsen for at se hvordan det skred frem og nu begynder det at ligne noget.
- Vi var nødt til at flytte butikken i forhold til det planlagte, fordi den ikke må ligge under højspændingsledningerne, men det er lykkedes og fungerer fint, siger han  og glæder sig også over naboskabet i Køng.
Således har nogen måske bemærket at Rema-butikken ligger lige op at Køng Gårdbutik, men det er ikke tilfældigt.
- Vi har faktisk købt en del af deres grund og indkørslen bliver den de også har. Så deler vi også parkeringspladserne, siger Jesper Clausen.
- Ja, vi har aftalt at vi har 40 pladser og så bliver de sidste  20 pladser til Rema, griner Agni Doppke fra gårdbutikken, der kigger ud forbi byggeriet.
- Vi glæder os så meget. Det bliver så godt at der kommer en butik her og ejendomsmæglerne kalder det guld med guld på for byen, at der kommer en butik, siger hun.

Miljøvenlig
Det er da også meningen at Rema skal levere discount til lokalbefolkningen, men pendlerne er dem man regner med vil bruge butikken mest, hvilket også er grunden til man får lavet ordentlige og mange parkeringspladser.
Selve butikken  bliver dog også ganske stor med cirka 700 kvadratmeter salgsareal,  mens resten af de 1050 kvadratmeter bliver til lager.
En særlig ting - og fordelen  ved at bygge nyt - er dog opvarmningen. Således er der lavet et stor rør i forhold til varmepumpen, hvor man genbruger den varme, som der produceres af de mange køleanlæg i butikken.
- Det betyder at vi kan bruge det til at varme luften op, så det bliver mere miljøvenligt, siger Jesper Clausen, der   allerede ved, hvor de forskellige ting skal være.
Og han glæder sig.
- Det giver et andet ejerskab at være med fra starten og det betyder også, at jeg kan se resultaterne med det samme. Går det godt, så kan vi glæde os over, at det er vores skyld - og det samme, hvis det ikke gør. Jeg kommer selv til at være i butikken og stå og fylde varer op med de andre og der får vi tingene at vide fra kunderne. Det betyder meget, at man får deres ærlige meninger, og får at vide, hvad der er godt og hvad der ikke er godt nok. Man er nødt til at være i øjenhøjde med folk. Det duer ikke, at sidde inde på kontoret hele dagen siger Jesper Clausen, der byder velkommen til Rema 1000 på hjørnet af Næstevedvej og Bankevejen klokken 8, den 28. november.

Jesper Clausen kommer godt ud af det med naboen, Agni Doppke fra Køng gårdbutik, som de deler indkørsel med. Foto: Michael Thønnings

Lige nu er der tomt, men snart bliver de 700 kvadratemeter fyldt med varer. Foto: Michael Thønnings

Jesper Clausen får sin Rema, som har starter op fra grunden - her ved hovedindgangen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar