Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Rikke og Signe Hegwald med et par af deres 15 kaniner og med nogle af deres mange præmier. Foto: Michael Thønnings

Kaninmester og katteredder kom til Kulturarkaden

Der var både en mulig danmarksmester i kaninhop, en katteforkæmper og række nysgerrige børn og voksne, da Kulturarkaden inviterede de firbenede og bevingede ind i læsesalen.

 

 

- Det er noget helt nyt og lidt anderledes, så jeg måtte lige høre om det var i orden. Men det var det heldigvis, fortæller bibliotekar Birka Alrune, der er initiativtager til en dag dedikeret til kæledyrene midt i udlånet i Kulturarkaden.

Her var både folk fra dyrehospitalet Evidensia til at svare på spørgsmål og højt præmierede lokale kaninhoppere, ligesom børn, der havde lyst,  kunne tage deres egne kæledyr med og vise dem frem.

Så der var både undulater og marsvin blandt bogreolerne -  og naturligvis var det hele krydret med en særlig udstilling af bøger om netop dyr,

- Jeg bliver ved med at fylde den op, for folk vil gerne låne bøgerne, fortælle Birka Alrune, der påpeger at ideen med arrangementet - ud over noget hygge i vinterferien - også er at skabe rum for læring. Således kunne det sagtens udvides en anden gang, for det tegnede til en pæn succes,  med et fint flow af folk, der skulle lære lidt om dyrene.

Blandt andet var det populært at få en snak med dyredoktor og sygeplejersken, der måtte svare og forklare hvordan man har kanin, hvis man bor i lejlighed, ligesom de fremviste nogle uhyggeligt store nyresten, som var opereret ud af en hund, der måske har fået gal kost.

- Vi har haft tilsvarende operationer hos katte, fortæller dyresygeplejerske Vibe Bøgvad, der især havde fokus på at skubbe lidt til folks opfattelse af katte, som ”nogen  der bare er der”.

- Vi får rigtig mange katte ind til operationer, der hverken er mærket eller chippet. Som folk måske bare har haft i sommerhuset og som lever for sig selv, siger hun, men påpeger at folk er blevet bedre til at få forsikret deres katte.

- Men vi får mange ind uden ejer - og hvem skal så betale regningen, når de skal opereres, spørger hun og fortæller at der er rigtig mange katte - en ren overflod - på internaterne rundt omkring for tiden.  

Men har I mærket noget til, at kommunen ikke længere har en aftale med kattens værn om at indfange vilde katte?

- Ikke endnu, men der kan komme efterdønninger, fortæller Vibe Bøgvad, der måske fik sat nye katteejere i gang.

 

Kaninmester

En der havde helt styr på sit kæledyr var  Sarah Hegwald og hendes mor Rikke, der tilsammen har intet mindre end 15 kaniner hjemme i Lundby. De tre var taget med på kulturarkaden - blandt andet  Aiko.

- Både hans far og mor er hop-kaniner, så han har potentiale til at blive rigtig god, fortæller Sarah Hegwald,  om den sort/hvide kanin fra 2016. Og hun har ret godt styr på sagerne. En af Signes kaniner er kåret til sjællandsmester i disciplinen ”kroget bane” og i den netop overståede weekend skulle hun deltage ved DM i Svinninge  (ved Holbæk), sammen med nogle af sine atleter.

Selv har hun konkurreret i godt tre år og interessen kom egentlig fordi deres nabo fik kaniner. Det første til en kanin, og en til, og så en flok udstillingskaniner. Det var dog ikke lige det der var sagen og nu er hendes pelsede venner blandt de bedste, når det kommer til at forcere forhindringer.

Men kan de godt klare at tage herud dagen før et DM?

- Ja, jeg har taget dem med der godt kan klare at hoppe to dage i træk og vi skal jo træne, siger en selvsikker kanindomptør, der ikke er bange for at vise hvad kæledyr også kan, som måske kunne inspirere nogle af de mange børn, der også fik lov at klappe de kælne kaniner i Kulturarkaden.

 

Aiko fra Lundby kan blive en kommende mesterhopper - her er han i gang med et hop. Foto: Michael Thønnings
Veterinærsygeplejerske Vibe Bøgvad har fået nyresten - fra en hund - og guidede indenfor kæledyrsviden. Foto: Michael Thønnings

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden