Kastrup vil have styr på ny Næstvedvej og skolestier

Skolevejen i forbindelse med Vordingborgbyggeri og  flere boliger, er blandt emnerne, når der er dialogmøde i Kastrup/Neder Vindinge.

 

Det er et vidtstrakt område, som lokalrådet for Kastrup/Neder Vindinge repræsenterer, og det er tit svært at få folk engageret. Men når de den 9. februar byder indenfor til deres dialogmøde med politikerne, så er der en del emner på programmet, som nok skal trække.

- Vi har jo fået nogle unge mennesker ind og de ser tingene lidt anderledes, siger formand Carsten Olsen, der fortæller at de blandt andet forventer at diskutere sikker skolevej.

Sagen er at Kastrup og Neder Vindinge er blandt de områder, hvor der er - og stadig kommer - mange børn, og med de planlagte byggerier i Vordingborg - især omkring Ny Næstvedvej, så bliver skolevejen for mange af børnene  påvirket.

- Vi ved ikke præcis hvad der skal ske - om vejen bliver spærrte af, påpeger Carsten Olsen.

Han håber således at man kan finde en løsning, så de ældre børn, der ikke kan køre med skolebus nu, kan få en ordning eller nogle muligheder, der sikrer at de kan komme sikkert til Iselingeskolen, hvor de, som de andre Vordingborgsforstæder, har overbygningsskole.

Således kommer lokalrådet også til at ”blande sig” i Vordingborg-politik, og det farlige kryds ved Chr. Richardtsvej/Boulevarden, som mange  af Kastrupområdets børn kører ad, bør også ses efter sømmene, mener lokalrødderne, der også har egne vejsager at se til.

Således er der netop diskuteret fartdæmpning langs Næstvedvej, hvor farten ser ud til at blive sænket på stykket mellem Nedervindingevej og Granvej, som er stykket op mod Fakta.

Dertil skal der diskuteres stisystemer og skolestier i området.

- Der er mange små skoleveje, hvor vi gerne vil have lavet stier - både til børn og til dem der går tur i området. Det skal ikke være asfalteret, men bare anlagt, påpeger Carsten Olsen.

På mødet skal der også gerne diskuteres muligheder for at udvikle og sælge flere grunde til boliger i området.

Lokalrådet  kan i øvrigt glæde sig over at bestyrelsen i lokalrådet kunne holde generalforsamling i forrige uge, hvor man fik valgt flere nye medlemmer til bestyrelsen, der således har repræsentanter fra en stor del af lokalrområdet, der som bekendt også dækker Næs og ”tangen” ud mod  Knudskov.

Dialogmødet er den 9. februar klokken 19 i Kastruphallen og er åbent for alle.

 
Tema: 
Ny Næstvedvej
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar