Monica Thorsbro fra 8. klasse på Møn skole er interesseret i HTX og får her de nærmere detaljer om cykeltårnet, som elever mener kan bringe orden i cykelparkeringen i hovedstaden. Fotos: Mille Holst

Kemi-mad, sædkvalitet og glade unge

Da ZBC i sidste uge holdt åbent hus for potentielt kommende elever viste studieretningerne sig frem fra deres bedste side. Her var spektakulær madlavning, synlige lydbølger, elevprojekter og åben undervisning.

Vordingborg ZBC i Vordingborg holdt tirsdag i sidste uge åbent hus for eventuelt kommende elever, som her kunne møde både lærere og elever til en uformel snak om at gå på en af skolens mange uddannelsesretninger indenfor HHX (handelsgymnasiet), HTX (handelsteknisk gymnasium), EUX og EUD (Erhvervsuddannelserne).
- Her er åbne boder, hvor man kan se og spørge ind til de enkelte fag. Sådan gjorde vi også sidste år, og det synes vi egentlig fungerede rigtig fint, fortæller rektor Ann Descroix til avisen.
- Det vigtigste er at vælge med hjertet; at vælge den skole man har mest lyst til,  lød det fra rektor Ann Descroix i hendes velkomsttale.
Udsagnet var henvendt til de elver, der er i tvivl om, hvorvidt de skal vælge HTX eller HHX.
- De giver adgang til de samme uddannelser bagefter, lød det fra rektoren, som kort remsede op, hvor på skolen, de besøgende kunne finde hvem.

Problemknusere 
Blandt de ting, lærere og elever viste frem var en anordning, der visualiserede lydbølgers forskellige frekvens via flammer.
3. G elever havde åben undervisning i et par lokaler, hvor grundskoleeleverne kunne få et indtryk af undervisningsformen.
2.G’ere på HTX fremviste forskellige projekter fra deres teknikfag, og her havde et hold drenge eksempelvis udviklet en metode til at måle sædkvaliteten hos mænd, en anden gruppe havde udviklet en stabelbar dyrkningskasse, hvor eksempelvis krydderurter blev dyrket i kasser uden jord, dysser sprøjtede gødet vand hvert 10. minut og varmelamper gav lys og varme, og en tredie gruppe  fremviste plastikædende møllarver. 
- Den kemiske struktur i plastik minder så meget om den honning, de i forvejen spiser, så de kan rent faktisk fordøje plastikken, fortæller eleverne bag projektet.
En fjerde gruppe fremviste deres idé til et cykeltårn til Københavns Hovedbanegård, hvor cykler parkeres og hejses op på plads. Men der var mange, mange flere projekter at dykke ned i på aftenen.

Molekylærgastronomi
På et tidspunkt lavede elever fra gastronomi-linjen isdesserter med hjælp fra fysiklæreren, således at vanilleflødeisen kun tog ti sekunder at lave ved hjælp af tøris.
Hindbær-champagne sorbetisen tog en smule længere tid at lave - ganske enkelt fordi der var alkohol i.

Spildesign
På gamedesignlinjen var der godt fyldt op, både af nuværende elever og nysgerrige aspiranter.
Eleverne sad i mindre grupper og arbejdede med kortfilm, men lærer Mikkel Nielsen fortalte de fremmødte, at der også arbejdes med at udvikle spil og grafik.
I alt skaber eleverne fire til fem spil om året.
- Vi har en masse spil, vi skal nå igennem, og så skriver vi rigtig lange rapporter en gang imellem, fortæller Mikkel Nielsen og en af eleverne ytrer, at det er en fordel at være skarp til matematik, hvis man vil gå på linjen. Men Mikkel Nielsen formulerer det anderledes:
- Man lærer at programmere, og derigennem får man en anden forståelse for matematikken. Matematikken giver mere mening, når man lærer at programmere, siger han og mener dermed, at det kan være en anderledes måde at lære og bruge matematik på.
- Programmering er et værktøj, der bliver vigtigere og vigtigere, mener han og argumenterer derfor for, at linjen kan være god uanset, hvilken fremtid, man forestiller for sig selv.
- Flere og flere ting bliver automatiserede. Forstår du, hvordan de fungerer, er du bedre stillet, mener han.
 

Monica Thorsbro fra 8. klasse på Møn skole er interesseret i HTX og får her de nærmere detaljer om cykeltårnet, som elever mener kan bringe orden i cykelparkeringen i hovedstaden. Fotos: Mille Holst

Monica Thorsbro fra 8. klasse på Møn skole betragtede i mikroskopet de møllarver, der æder plastik.

Der blev arbejdet koncentreret på Spildesignlinjen, mens besøgende fik lov at kigge med og stille spørgsmål.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar