• www.henriks-hvidevarer.dk

Aksel Buur Christensen er årets første student fra Vordingborg Gymnasium. Nu venter et sabbatår med fysisk arbejde inden han igen skal igang med studierne. Foto: Klaus Lohmann

Klar til sabbatår

12-13 års uafbrudt skolegang får mange unge til at vælge et sabbatår, når studenterhuen er erhvervet. Aksel Buur Christensen er ingen undtagelse. Han mener, at et sabbatår er guld værd.

Vordingborg Mandag 24. juni klokken 8.30 kunne Aksel Buur Christensens familie sætte studenterhuen på hans hovede.
Med karakteren 10 afsluttede han sin gymnasiale studietid og blev som det sidste eksamineret i det tværfaglige fag AT.
- Det er et projekt, vi har arbejdet på faktisk siden januar og som kombinerer to fag, fortæller Aksel Buur Christensen, der selv valgte fagene engelsk og historie og ud fra hovedtemaet ”Havet” lavede en skriftlig opgave om  kolonialiseringen af Congo. Det var dén opgave, han i går skulle forsvare.
- Det gik godt, syntes han efterfølgende, mens han blev krammet og lykønsket af gode kammerater, der selv først blev færdige senere på dagen eller tirsdag.
Aksel Buur Christensen er forholdsvis sikker på, at han vil læse fysik eller matematik på universitetet, men ikke lige nu. I første omgang venter et halvt eller et helt års sabbatår - og måske bliver det til to.
- Et sabbatår er ikke spild af tid. Jeg tror, man bliver lidt skarpere, når man efterfølgende studerer, mener Aksel Buur Christensen, der, når indeværende uges studentergilder, studenterkørsel og dimission er overstået, skal igang med at arbejde. Dels har han fået et vikariat som småkagebager, dels murer han på familiens lader hjemme. Men Aksel Buur Christensen kunne også godt tænke sig at arbejde som lærervikar.
- Jeg har undervist 2.g’ere her på gymnasiet i matematik, fortæller han og præciserer, at det drejede sig om elever, der havde brug for noget ekstraundervisning i faget.

Se flere billeder af årets nyudsprungne studenter i galleriet.

Aksel Buur Christensen er årets første student fra Vordingborg Gymnasium. Nu venter et sabbatår med fysisk arbejde inden han igen skal igang med studierne. Foto: Klaus Lohmann

Som de første studenter på henholdsvis STX og HF hejste Aksel Buur Christensen og Amalie Christoffersen flaget til tops i flagstangen på Vordingborg Uddannelsescenter. Foto: Klaus Lohmann

Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar