Projektleder Lise Zacho prøver hockey i elektrisk kørestol og glæder sig over tre intense dage med ”Rig Fritid”.

Kom op af sofaen og tag din nabo med

Der masser af muligheder for at teste det lokale foreningsliv af i sidste uge i DGI Huset.

Vordingborg Efter tre intense dage med masser af sjove og spændende fritidsaktiviteter samlet under samme tag, var DGI Huset i Vordingborg i sidste uge det samlende mødested for forenings- og fritidslivet, som de har som en af deres vigtigste målsætninger. 
Under temaet ”Rig fritid” har 30 lokale kultur- og idrætsforeninger præsenteret deres aktiviteter og sportsgrene, og borgerne har haft lejlighed til at afprøve så forskellige aktiviteter som golf, subboard, bueskydning, stortrampolin, petanque, laserpistol,  bowls og meget andet.

Flere i foreningslivet
Projektleder Lise Zacho er meget tilfreds med forløbet og håber, at arrangementet kan være med til at få flere borgere ind i foreningslivet:
- Vi har mødt stor velvilje og fået opbakning fra de mange foreninger, og det er mit håb, at det på sigt kan lade sig gøre at skabe nogle aktiviteter, hvor foreninger går sammen på tværs af kultur og idræt.
- Jeg er utrolig glad og taknemlig over den gejst foreningerne har udvist. Den helt store udfordring ligger i, at få folk op af sofaen, hvis de ikke er tilknyttet en forening, og benytter sig af de mange tilbud, der ligger lige uden for døren. Det handler om at få folk til at mærke fællesskabsfølelsen ved at dyrke nogle aktiviteter sammen, siger hun.
- Det kan være svært at komme videre, hvis man for eksempel har været igennem et genoptræningsforløb i Sundhedscentret, men er stoppet.  Her kan vi alle hjælpe til, hvis man dyrker en eller anden aktivitet.  Tag din nabo med, lyder opfordringen fra Lise Zacho og fortsætter.
- DGI Huset er en selvejende institution, og vi har et godt samarbejde med Vordingborg Kommune, så vi løbende afklarer, hvem gør hvad. Vi har volumen til at rumme mange foreninger og arrangementer med rigtig mange mennesker. Vi har et ambitiøst strategimål, der lyder på, at 75 procent af borgerne i Vordingborg Kommune har været i DGI Huset. Det er et svært mål at opfylde, men arrangementet her er et skridt på vejen, siger hun.

Fællesskabsfølelse
Ud over projektleder Lise Zacho har en frivilliggruppe på otte personer været med til at tilrettelægge ”Rig fritid”, og det er gruppen som har foreslået, at hver dag er startet med morgensang. 
- Op mod et halvt hundrede har deltaget i morgensangen – herunder også rengøringspersonalet, som har fået en lille pause fra arbejdet. At synge sammen giver en helt særlig fællesskabsfølelse, understreger Lise Zacho.
”Rig fritid” har også tilbudt fem forskellige foredrag eksempelvis om det gode ældreliv, krop og hjerne, antiinflammatorisk kost med mere. Der har været udbudt 80 gratis billetter til hvert foredrag, og alle billetter er revet væk.
Med til ”Rig fritid” var også Vordingborg Handicap Idræt, der demonstrerede El-hockey – et spil for kørestolsbrugere, som spiller hockey i en speciel danskproduceret elektrisk kørestol påsat et aggregat til styring af bolden. Preben Wagner fra foreningen forklarer, at det er en sport, som med stor fornøjelse kan dyrkes af svært handicappede kørestolsbrugere.
Der skal seks spillere til for at spille en kamp, og Preben Wagner efterlyser et par ekstra spillere som har lyst til at være med. 

Projektleder Lise Zacho prøver hockey i elektrisk kørestol og glæder sig over tre intense dage med ”Rig Fritid”.

Gang i gymnastikken. Fotos: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar