Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Byggeriet skred frem - men nu har Brdr. Pedersen erklæret sig konkurs og den kommende rådhus/borgercenter er udsat på ubestemt tid. Arkivfoto: Michael Thønnings

Konkurs udsætter nyt "Rådhus" på ubestemt tid - flere lokale byggerier rammes

Byggeriet på Algade 63-grunden, hvor der skal være nyt borgercenter og "rådhus" er stoppet med øjeblikkelig virkning. Entreprenøren på rå-hus-delen, det nordfalsterske firma Brdr. Pedersen, har nemlig erklæret sig konkurs. Det oplyser Vordingborg Kommune.

Projektet har været udskudt tidligere, men rå-hus-entreprisen skulle have været klar til aflevering om bare seks uger, men da entreprisen er en del af et konkursbo, må der ikke arbejdes videre med det før kurator har givet grønt lys, og det kan tage noget tid. Kommunen påpeger dog, at man arbejder på sagen, så byggeriet kan komme videre.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Brdr. Pedersen. De har udført et rigtigt godt stykke arbejde, og derfor er det selvfølglig ærgerligt, at de her kun omkring seks uger før deres arbejde er fuldført må indgive konkursbegæring. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, for her og nu ligger alt i kurators hænder, og hverken Brdr. Pedersen eller Vordingborg Kommune må gøre yderligere ved byggeriet. Men vi håber, at vi hurtigt kan komme i dialog med kurator, for at finde en løsning, som gør, at arbejdet med at færdiggøre råhuset kan videreføres,” siger Borgmester Michael Seiding Larsen (V) i en pressemeddelse.

Byggestoppet kan også komme til at ramme flere  af de - især lokale - virksomheder, som har vundet flere af underentrepriserne på byggeriet af det nye borgercenter/rådhus, der ligger som en byggeplads midt i byen - i hvert fald er alle nødt til at afvente, hvad der sker.

Kommunen havde ellers valgt en større entreprenør, for at sikre sig bedre mod konkurser, men er også tidligere blevet ramt - blandt andet da et andet Nordfalster-firma, MSE, skulle bygge diget ved Ore. Her gik tingene dog i orden uden de store problemer for projektet.

Konkursen skyldes formentlig et projekt, som det Nørre Alslev-baserede firma har haft i Køge - ved Køge kyst - hvor de har haft en entreprise til en værdi af 140 millioner kroner, der altså heller ikke kan komme videre.

Det samme gælder også et andet projekt her i området. Konkursen rammer formentlig også området Næs Å bakken på Fiskebækgårdsvej ved Ørslev. Det er netop Brdr. Pedersen der købte de mange byggegrunde af et tidligere konkursbo, og begyndte at bygge rækkehuse, der tilsyneladende har været en vis interesse for. Projektet her kommer dog næppe videre den næste tid.

 

 

Der var godt gang i byggeriet, der allerede før sommerferien var begyndt at ligne noget. Arkivfoto: Lone Jensen

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
28.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Besigtigelse, Vordingborg Nord Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg