Der blev handlet loppeting i Vordingborghallen i søndags. Foto: Ulrik Jensen

Kræmmerkup i Vordingorg

For 14. gang afholdt Lopperiet kræmmer- og loppemarked i Vordingborghallen med både professionelle kræmmere og private, der havde brug for at få ryddet op i gemmerne.

Vordingborg Der var trængsel lige fra start, da dørene i Vordingborghallen søndag formiddag blev slået op til indendørs loppemarked. Et købelystent publikum strømmede ind for at besigtige udvalget i de i alt 74 forskellige stader.
Som altid, når der afholdes loppemarked, var der mest gang i den fra start, hvor erfarne købere strømmede til i håbet om at gøre et kup i jagten på de bedste loppefund.
Så vidt vides fik ingen opfyldt drømmen om det unikke vintagefund, og der var vist heller ingen, som slæbte af sted med en eller anden genstand med et hemmeligt rum med et kontant beløb i store sedler. Ikke åbenlyst i hvert fald. Meget skiftede ejer, men der blev ikke udvekslet så mange kontanter. Derimod var der gang i mobiltelefonerne, når betalingen skulle foregå via MobilPay.

Kræmmere og private
Kræmmerne var en blanding af mere rutinerede loppekræmmere og så lokale beboere med behov for oprydning på loftet, i kælderen, i garagen eller hvor det nu er de gemmer det, som de ikke længere bruger, men som er for godt til at smide ud.
Det kan være arvegods, hele garderober, børnenes gamle legetøj, overskydende indbo, samlinger eller hvad det nu er, man går og gemmer på.
En enkelt kræmmer var så tilfreds med en handel, at han tilbød at transportere køberen – en ældre dame – hjem til Nykøbing med en kasse fyldt med kongeligt porcelæn.

Bag loppemarkedet, der blev afholdt i Vordingborg for 14. gang, står ægteparret Lene og Brian Bidsted, der driver firmaet Lopperiet.
- Lopperiet er et rent hobbyfirma, som vi har, fordi vi synes det er sjovt.  Hele familien er med, og det er børnene som sidder i indgangen og sælger billetter.
- Loppemarkedet i Vordingborg er nummer 151 af slagsen i firmaet, som har eksisteret siden 2007. Nogle år har vi afholdt to loppemarkeder i hver by, men har erfaret, at det faktisk er for meget og mere end der er basis for. Vi har fundet det rette niveau med et enkelt loppemarked om året i hver by. I år afholder vi ni loppemarkeder på Sjælland og Lolland-Falster.
- Her i Vordingborg har vi også vores egen stand med ting fra vores genbrugsforretning på Midtsjælland. Den driver vi også på hobbybasis ved siden af vores fuldtidsarbejde. Vi forventer ikke den store fortjeneste på Lopperiet, men lægger primært arbejde i det, fordi vi stadig synes, det er sjovt. 

Der blev handlet loppeting i Vordingborghallen i søndags. Foto: Ulrik Jensen

Brian Bidsted havde sin egen bod med til Vordingborg. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar