Kronprinsesse Mary, her fotograferet under et besøg på Kulsbjerg radarstation i 2017, deltager sammen med sin mand, Kronprins Frederik ved fejringen af Dannebrogs 800 år i Vordingborg til juni. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Kronprinsparret fejrer Dannebrog i Vordingborg

Når 800-året for Dannebrog bliver fejret i kongebyen Vordingborg den 14. og 15. juni i år, bliver det med deltagelse fra det danske kongehus.

Vordingborg Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary kommer til Vordingborg lørdag den 15. juni, på Valdemarsdag, når byen fejrer 800-års dagen for Dannebrog. 
Lokalt vækker Kronprinsparrets besøg stor politisk glæde.
- På en dag, hvor Dannebrog fejres flere steder i Danmark, er vi både glade for og stolte over, at kronprinsparret har takket ja til at deltage i fejringen af Dannebrog her i kongebyen Vordingborg, udtaler borgmester Mikael Smed (S) i en pressemeddelelse. Han fortsætter:
- Vi ved fra tidligere besøg fra Kongehuset, hvor populært det er, og jeg er ikke i tvivl om, at Kronprinsparrets deltagelse i fejringen af Dannebrog vil gøre det til en endnu større folkefest, som rigtig mange vil deltage i.
Også leder af Danmarks Borgcenter Carina Nørgaard Schou er stolt over, at kronprinsparret vælger at fejre Dannebrogs jubilæum i netop Vordingborg.
- Det er for os en vigtig anerkendelse af, at vores allesammens nationalflag har sine rødder her i byen, hvor Valdemar Sejr regerede hele landet fra sin store kongeborg, siger hun i samme pressemeddelelse som borgmesteren.

Derfor fejres Dannebrog
Baggrunden for fejringen af 800-året for Dannebrog i kongebyen Vordingborg er, at det var her kong Valdemar Sejr residerede på Vordingborg Slot. Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219, hvor Valdemar Sejr kæmpede mod esterne. Med Dannebrog som kampfane slog Valdemar Sejr esterne, og herefter var den nordlige del af Estland et hertugdømme under den danske krone indtil Valdemar Atterdag solgte besiddelsen i 1346.

Arbejder på programmet
Det endelige program for festdagene den 14.-15. juni er endnu ikke på plads, men arrangørerne, som er Bycentrum Vordingborg, Danmarks Borgcenter og Vordingborg Kommune, lover, at
der bliver noget for alle uanset alder og smag.
 

Kronprinsesse Mary, her fotograferet under et besøg på Kulsbjerg radarstation i 2017, deltager sammen med sin mand, Kronprins Frederik ved fejringen af Dannebrogs 800 år i Vordingborg til juni. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Kronprins Frederik tager sin hustru med til Vordingborg til juni. Her er han fotograferet ved et besøg på Geocenter Møns Klint i 2017. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar