Kulturminister Joy Mogensen - her i samtale med borgmester Mikael Smed - åbnede dette års Waves Festival på Vordingborg Teater. Foto: Mille Holst

Kulturminister åbnede Waves

Vordingborg er i denne uge på det internationale landkort, når Waves løber af stabelen med teatre fra hele verden og besøg af kulturministeren.

Vordingborg Søndag aften åbnede kulturminister Joy Mogensen (S) Wavesfestivalen i Vordingborg med ordene: ”Tak fordi I tør det, og fordi I gør det”, hvorefter de mange tilskuere begav sig ind i teatersalens mørke, hvor belgiske Peeping Tom viste moderne teater med dans og sang, der trak veksler på både Twin Peaks og gyserspillet ”Silent Hill”. Nullo Facchini, leder af egnsteatret Cantabile 2 og kurator for Wavesfestivalen, bemærkede i sin åbningstale, at festivaler knytter mennesker til hinanden.
- Festivaler er på lige fod med religiøse begivenheder blandt de vigtigste oplevelser i vores liv, sagde han, og glædede sig til at borgere og gæster i Vordingborg i de kommende dage vil blive overrasket og udfordret af de mange teaterforestillinger, Cantabile 2 har fået til byen fra hele verden. 
- Cantabile 2 er et af vores kulturelle fyrtårne, sagde borgmester Mikael Smed (S), der glæder sig til en uge med ”magiske oplevelser”, som borgerne kan være fælles om.

 

 

Det kan du opleve resten af ugen

Den sidste halvdel af Waves Festivalugen byder blandt andet på komik i verdensklasse og fransk dans højt oppe i luften.

Vordingborg I sidste uges avis fortalte vi om en række af de forestillinger, man kan opleve på Wavesfestivallen, der i disse dage løber af stabelen i Vordingborg. Her kan du læse om de oplevelser, der venter torsdag og lørdag. I artiklen længere nede, kan du læse om de forestillinger, der finder sted, mens der fredag er Late night i Vordingborg.

Vore dages Chaplin
Martin Zimmermann fra Schweiz er med sin soloforestilling ”Hallo” blevet sammenlignet med Chaplin, Buster Keaton og andre af det 20. århundredes store mimiske mestre. Han opfører forestillingen, der på en gang er en kamp mod ham selv og mod den levende scenografi, på Vordingborg Teater torsdag klokken 19 og lørdag klokken 19.30.

Afslutning højt til vejrs
Franske Transe Express har gæstet Wavesfestivalen et utal af gange. I år har de æren at være de sidste optrædende, og det sker på Slotstorvet lørdag klokken 21.301, hvor de med forestillingen ”Mú - Cinematique des Fluide” fører publikum tilbage til verdens oprindelse via en gigantisk lysende struktur, der bringer skuespillerne højt, højt op i luften. Det er totalteater med både musik, mekanik og masser af scener på havets bund.

Natcafé på Stars
Torsdagens og lørdagens Natcafé på Stars har gratis adgang. Her kan man torsdag klokken 19 opleve Smallstars songwriters i en koncert, og lørdag klokken 22.30 afsluttes årets Wavesfestival med fest på Stars med Katrine Ring som DJ. Her vendes plader fra hele verden.

 

 

 

Masser af teater på Late Night

Late night falder i år sammen med Wavesfestivalen, der har en masse gratis forestillinger på bedding fredag. Den første starter klokken 15 på Stentorvet og derefter følger den ene gratis forestilling den anden.

Late night Fredagens Late Night falder sammen med årets Waves Festival, hvor internationale teatre spiller forestillinger rundt om i Vordingborg by. En række af disse er gratis at se - blandt andet i Algade.

Trylleri og wellness
Den første af dagens forestillinger spiller klokken 15. Det er den sydkoreanske tryllekunstner Jisoo Park, der på Stentorvet viser ”The Charming Jay”, hvor magien fremføres på klovnemaner og går galt for dog til sidst at lykkes med overbevisning.
Klokken 16-20.30 er der varme offentlige bade i Stars’ gård. Her kan alle der har lyst hoppe i badene og nyde lidt wellness efter en lang uge. Husk badetøj og håndklæde.

Ballet i trillebøre
På ruinterrænet opfører Asterions hus ”Romeo og Julie” i en humoristisk og rørende version. Her kan du opleve det elskende pars kærlighed gennem ormedans, sumobrydere, gartnerkor og ballet i trillebøre.

Galskab og gratis penge
Klokken 17.15 forvandler en akrobat og en danser Stentorvet først til en legeplads, derefter pludselig til en slagmark. ”L’Envers” med Ici’Bas er fuld af galskab og fængslende kreativitet.
Foran Algade 62 er der klokken 18.15 mulighed for at gå rigere hjem end da man kom. Norske John Fisherman sætter i forestillingen ”#Money For Free” fokus på vores forhold til penge. Hvad er vi villige til at gøre, for at erhverve lidt flere af dem?

Foranderlighed
Om aftenen kan man klokken 19.30 opleve klovnen Muruyo på Stentorvet, hvor han i det energiske show ”Fisura”, der blander gadeteater, cirkus og mime. Stilen er vild og overraskende og forestillingen forandrer sig alt afhængig af publikum.

 

Du kan hente det fulde Waves program, der var indstik i Sydsjællands Tidende i uge 33 som pdf nederst på forsiden af www.sydtid.dk.
 

Kulturminister Joy Mogensen - her i samtale med borgmester Mikael Smed - åbnede dette års Waves Festival på Vordingborg Teater. Foto: Mille Holst

Transe Express tager himmelrummet i brug til deres skabelsesberetning. PR-foto

Foran Algade 62 kan du ganske gratis får penge i lommerne fredag; men hvor langt vil du gå for at få dem? PR-foto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar