• www.henriks-hvidevarer.dk

Tidligere kulturkonsulent i Vordingborg Kommune og nyudnævnt DGI-hus direktør Bjarne Malmros overrækker Kulturprisen til ægteparret Tanja og Birger Bovin fra H.C. Andersens Verden, mens Lollandbankens erhvervschef Peter Thøgersen ser til. Foto: Ulrik Jensen

Kulturprisen gik til et eventyrligt univers

Overrækkelsen af Vordingborg Kommunens Kulturpris blev fejret på festlig og behørig vis i fredags på spillestedet Stars, hvor spændingen dog var til at overse, idet navnet på prismodtageren blev offentliggjort allerede for et  stykke tid siden.

Kommunen I fredags var det var 11. gang, at Vordingborg Kommune og Lollands Bank uddelte Kulturprisen, og den ærefulde hæder - inklusiv en check på 25.000 kroner - gik til eventyrparken H.C. Andersens Verden, som naturligvis fik mange pæne ord med på vejen.
- Det er en helt særlig bedrift, at I har formået at realisere en ide og har skabt et kunstnerisk åndehul her på egnen, lød det blandt andet fra medlem af priskomiteen skuespiller Line Svendsen i en flot og meget personlig tale til ægteparret Tanja og Birger Bovin, som har skabt det eventyrlige univers i et nedlagt hønseri lidt uden for Præstø. 
- I formår at involvere børnene med humor og kærlighed i jeres eventyrverden, hvor skuespil, leg og fantasi prioriteres uden brug af digitale platforme.

Tæt på kunsten langt ude
Det er ganske vist, at H.C. Andersens Verden ligger et stykke fra alfarvej, og borgmester Mikael Smed (S) noterede sig således, at eventyrparken ligger ved en vej på landet og ikke ved en landevej. 
- Tak for jeres engagement i kultur og foreningsliv, og så vil jeg gerne ønske os alle sammen tillykke med, at vi er så heldige at bo i en farverig kommune - tæt på kunsten og kulturen. 

Hyldest på vers
Erhvervschef Peter Thøgersen fra Lollands Bank tog udgangspunkt i nogle af H.C Andersens eventyr:
- Jeg vil tillade mig at bruge eventyrene som inspiration i min hyldest til dette års vinder af Kulturprisen, dens bestyrelse, ledelse og medarbejdere og selvfølgelig de børn og unge, som har udfoldet deres skuespillertalent i dramaskolens camp -  en aktivitet, der også tilbydes hos kulturprisvinderen.
Peter Thøgersen fortsatte sin tale på vers og det lød blandt andet således: 
- Nattergalens sang kan man næsten fornemme - og Kejseren kan også sine nye klæder glemme - H.C. Andersens Verden er et vidunderligt skue - med Tanja Bovin som rigtig hav-frue.

Tak og håb om flere besøg
I sin takketale for prisen sendte Tanja Bovin en god del af hæderen videre til alle de frivillige, der hjælper til i parken, alle eleverne i dramaskolen, ungecampen og de kunstnere, der samarbejdes med.
Og så håber Bovin-parret naturligvis, at Kulturprisen kan være med til at endnu flere får øjnene op for det farverige og fantasifulde H.C. Andersen univers - gemt lidt af vejen ved Lundegård uden for Præstø.

Talentpris 
Ud over Kulturprisen blev der også uddelt en såkaldt talentpris på 10.000 kroner, som gik til unge Axel Fugl Schlosser, som til lejligheden  havde stået for en fantasifuld udsmykning af Stars. 
Spillestedet var på aftenen fyldt af folk, som ville være med til at fejre prisvinderne.
Axel Fugl Schlosser, der kommer fra Møn, studerer på Kunstakademiets Designskole med speciale i scenografi til film og teater.

Tidligere kulturkonsulent i Vordingborg Kommune og nyudnævnt DGI-hus direktør Bjarne Malmros overrækker Kulturprisen til ægteparret Tanja og Birger Bovin fra H.C. Andersens Verden, mens Lollandbankens erhvervschef Peter Thøgersen ser til. Foto: Ulrik Jensen

Årets talentpris gik til en meget glad Alex Fugl Schlosser - her flankeret af borgmester Mikael Smed (tv.) og erhvervschef i Lollands Bank, Peter Thøgersen. Foto: Ulrik Jensen

Børn fra H.C. Andersens Verden optrådte naturligvis ved overrækkelsen af årets kulturpris. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar