Kunst skal mærkes og opleves

En interaktiv bog i stor størrelse med billeder og digte blev i lørdags afsløret og officielt taget i brug i forbindelse med Sommerudstillingen på Masnedøfortet. Ordbogen, som den kaldes, opstilles senere på året i Kulturarkaden og skal desuden på turné til udvalgte biblioteker over hele landet.

 

Fra første færd var der interesse for at gå på opdagelse i bogen, der lægger op til, at beskueren lader sig inspirere og selv bidrager aktivt ved at skrive digte på en tom side. Siden er fyldt med et mylder af magnetiske ord, som beskueren kan sammensætte, så bogen er i konstant udvikling.
Ideen til den interaktive bog kommer fra historiefortæller Marianne Christensen, som selv bidrager med et par digte. Ved præsentationen lagde Marianne Christensen ikke skjul på, at hun godt nok har fostret ideen, men at andre har stået for den mere praktiske del.
- Jeg har drømt det, andre har gjort det, lød det fra Marianne Christensen, som har fået praktisk hjælp fra Kit Kærbye og Jopie van Horn. De har udtænkt den praktiske del og fået Produktionsskolen Lolland til af udføre den. De to billedkunstnere har fået tilsendt digte af fire forfattere fra StORDstrømmen og har med udgangspunkt i enkelte sætninger ladet sig inspirere til at male billeder.
Billedkunstnerne har brugt forfatternes ord til at udtrykke sig i en slags ordbilleder, der ender med at blive selve bogens eget udtryk, hvor farver og tekst påvirker hinanden til et samlet helhedsindtryk.
Forfatterne Anna Nyborg Mortensen og Peter Pitch var til stede ved bogpræsentationen og læste i deres helhed et par at de digte, som billedkunstnerne har valgt sentenser fra.

 

Oplevelser i hele fortet
Årets sommerudstilling på Masnedøfortet, der er den 20. af slagsen, har i år deltagelse af ikke mindre end 45 kunstnere - primært fra det det gamle Storstrøms Amt, og som sædvanlig også nogle gæsteudstillere fra Tyskland.
Det kunstnerstyrede udstillingssted danner også i 2017 rammen om en alsidig udstilling med mange udtryksformer repræsenteret. Hvert år er fortets rustikke rum en inspirationskilde for kunstnerne, som med iderigdom og mere eller mindre fantasifulde installationer udfordrer publikum. De største hvælvede rum danner rammen om en stribe billedkunstnere, mens de mere eksperimenterende udfoldelser ses i de bittesmå rum dybt inde i fortets indre. Som sædvanlig rummer udstillingen en mangfoldighed af værker fra det æstetisk smukke til det provokative og udfordrende. Nogle kunstnere benytter udstillingen til at gå lige til kanten, mens andre lader fortets arkitektur og historie blive en del af værket.

 

Musik og fortælling
I forbindelse med Sommerudstillingen danner Masnedøfortet også rammen om musik og fortælling. Seks lokale forfattere læser op af deres værker og fortæller om baggrunden for tilblivelsen af teksterne. På søndag den 23. juli er det Marianne Christensen og Mads Heinesen, som læser op, når der er ORD på Fortet.
Næste arrangement på musikfronten finder sted på lørdag eftermiddag den 22. juli klokken 15, hvor B Blues Band spiller ti værker skrevet af Robert Johnsson og giver fortællingen om musikeren, myten og bluesmusikkens baggrund.
Sommerudstillingen har åbent hver dag fra klokken 12 til 17 - til og med søndag den 6. august (mandag lukket).

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar