Preben Frederiksen fra Lions Club på Møn foran en del af de donerede værker. Foto: Mette Neerup

Kunstudstilling i smukke rammer

I weekenden havde Lions Club Møn arrangeret en imponerende kunstudstilling i den Bøhmiske hal på den gamle sukkerfabrik i Lendemarke.

Lendemarke Lions Club Møn stod i weekenden endnu en gang bag et storstilet arrangement, nemlig en kunstudstilling, hvor 49 kunstnere fra Sjælland og øer udstillede værker i den smukke bøhmiske hal i Sukkerfabrikken i Lendemarke. 
- Vejret er fantastisk og det går lidt ud over besøgstallet, udtaler Preben Frederiksen, medlem af Lions Club Møn og tovholder i forhold til kunstnerne. 
- Lørdag kom 130 gæster, borgmesteren holdt en fin tale om kunstens betydning for vores område og der var også arrangeret foredrag ved lektor og forfatter Ole Villadsen, fortsatte Preben Frederiksen, der samtidig understregede, at der foruden det store arbejde, som de frivillige Lions Club medlemmer lægger i sådan et arrangement, også er en række sponsorer, der via deres donationer, muliggør afholdelsen af udstillingen på dette niveau. Her fremhævede han Vordingborg Kommune og Superbrugsen Lendemark, der er hovedsponsorer.

Mange udtryk 
Variationen var stor blandt de udstillende kunstnere. Her var alt lige fra skulpturer over litografier og akrylmalerier til collager og kunsthåndværk. Der var desuden en mangfoldighed af stilarter repræsenteret og hver stand havde sit eget særpræg og en ny oplevelse at byde på. Kunstnerne havde hver især doneret et værk til et gigantisk lotteri, der fandt sted sidst på søndag eftermiddag.

Et billede tager 25 år
- Det er anden gang jeg deltager, fortæller billedkunstner fra Lolland, Ann-Vibeke Munter, der foruden selv at være billedkunstner også har et galleri i Maribo. 
- Jeg har taget seks kunstnere med via galleriet, forklarer Ann-Vibeke, der har levet af sin kunst i 25 år og som, når folk spørger, hvor lang tid det tager at male et billede, siger at det tager 25 år. 
- Jeg har jo udviklet mig hele tiden, så derfor forandrer min kunst sig, fortsætter Ann-Vibeke, der har et udsnit af en serie malerier med på udstillingen, der hedder ”revner i virkeligheden”. Hun har denne gang været inspireret af en forfattervens tekster og har formidlet de følelsesmæssige udtryk videre på lærreder med akrylmaling.

Frivillig kulturtur
- Vi har så mange dygtige kunstnere på Møn, sagde Dorte Nielsen, mens hun kiggede nærmere på et værk  af den lokale kunstner Vivi Schlechter. 
- Jeg er kommet for at nyde den imponerende udstilling, men også for at lære mere om de lokale kunstnere. Dorte er nemlig ansat som frivillig på ”House of Møn” (Turistbureauet i Stege, red.) 
- Der kommer jo nogle turister, der specifikt spørger ind til kunst og så kan jeg bedre vejlede dem, siger hun. 

Ikke alt skal antydes
- Jeg kan godt lide at bevare noget af stenen, sagde billedhugger Benny Petersen fra Sakskøbing, der arbejder med skulpturer både i sten og træ. 
- Det er processen jeg synes er spændende og så nyder jeg at arbejde ude i det fri, hvor jeg bor, fortsatte han. 
- Jeg finder sten på marken eller ved stranden, forklarer han, der foruden et salg af en af værkerne om lørdagen, har oplevet stor interesse fra folk, der besøgte udstillingen.

Preben Frederiksen fra Lions Club på Møn foran en del af de donerede værker. Foto: Mette Neerup

Dorte Nielsen var både imponeret over kunsten og over det store arbejde, som Lions Club har lagt i arrangementet. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar