Kys mørket, helt op til stjernerne

Dark Sky under en næsten skyfri septemberhimmel var rammen for et udendørsarrangement, da Dark Sky Community i lørdags inviterede til åbningen af Dark Sky med open air-koncerter ved Sukkerfabrikken i Stege - med Savage Rose til afslutte festen. Den gratis åbningsfest blev holdt for at fejre at Nyord og Møn nyligt er blevet udnævnt som Dark Sky Park og Dark Sky Community.

 

- ”Mørket kan ikke fordrives med mørke. Kun lyset kan fordrive mørket. Had kan ikke fordrives med had. Kun med kærlighed.” 

Bare tæer. En hviskende hæs kvindestemme, med indtrængende taler om fred i verden. Langt, vildt, mørkt hår. En knaldrød kjole, og et gammelt fabriksområde fyldt med mennesker, der alle er kommet til åbningen af Dark Sky denne septemberaften, for at opleve en rød stjerne stråle i det mønske mørke. Natten er mørkest på Møn, men i aften lyser flere farver op på den store udendørsscene ved Sukkerfabrikken i Stege, når Annisette Koppel lader sin karakteristiske stemme flyve ud over scenekanten og bryder mørket for en aften. 

To timers intens sang-kærlighed fra den københavnske verdensstjerne får publikum at føle, og kærligheden er gengældt: 

- Vi elsker dig Annisette, råber flere stemmer spontant op til den vilde rose undervejs - flere tydeligt berørte af den musikalske oplevelse. 

Og kærlighed var også svaret fra den røde stjerne på den store oplyste scene, da hun omgivet af sit band sluttede aftenen af med en opfordring om mere kærlighed i verden:

- Kys hinanden. Kys kys, kys, kys - helt op til stjernerne - så der bliver fyldt med kys deroppe på himlen mellem alle stjernerne, og lad så alle kyssene drysse ned på os deroppefra - ud over hele verden. Love and freedom.

Også lokale  bands i form af Awesome Laruc, Pastell og Samsurium, der fik dog lov at lyse op og tilføre åbningsfesten lidt lokalt stjernestøv. 

 

Mørkets velsignelse

Et sted på Vestmøn med mørke, findes på det lokale Observatorium i Damsholte, der skiller sig ud i mængden med den lidt anderledes proklamerede åbningstid: ”Vi har KUN åbent, når der kan ses stjerner på himlen”, lyder det fra Damsholte Observatorium. I dag kan en lille model af observatoriet opleves ved Sukkerfabrikken i Stege, hvor miniature-modellen af observatoriet vises frem i anledningen af fejringen af Dark Sky-åbningen. Modellen af observatoriet står omgivet af pull-up-standere, som Biosfære Møn har stillet op. 

- Vi har noget af det mørkeste mørke her på Møn, og samtidig er vi det sted i Danmark, der i år har haft flest solskinstimer, smiler Elly Nielsen, formand for Møn Handelsstandsforening, og præciserer: 

- Mange kender slet ikke mørket. Vi vil med Dark Sky formidle at mørket er unikt; vi vil formidle mørkets velsignelse. 

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar