• www.henriks-hvidevarer.dk

Idémand Flemming Bøgely og DGI-mand Flemming Poulsen. Foto: Michael Thønnings

Lang etape med flot overskud

Det giver over 450.000 kroner til gode projekter for børn, at foreningen Broen arrangerer cykelløb Danmark rundt. Tirsdag gik turen forbi Vordingborg, hvor folketingspolitikerne var fraværende, men humøret højt.

Vordingborg Der var glade miner, selvom den havde stået på en god lang cykeltur fra Maribo til Vordingborg, som en del af den 160 kilometer lange etape på turen Danmark rundt.
Tirsdag var det store hold fra Broen Danmark Rundt, klar til at fylde depoterne op ved DGI-Huset, hvor Vordingborgskolen og sponsorer havde disket op med en flot - og sund - buffet, inden turen gik videre.
- De skal så videre til Gisselfeld og derefter mod Køge, inden den går ind mod København, hvor de spiser i Snapstinget i aften, fortæller Erik Haumann, der er sekretariatsleder for Broen Danmark - organisationen der blandt andet hjælper børn der ikke har så meget, med at deltage i fritidsaktiviteter.
Løbet er startet for tre år siden af idémanden  Flemming Bøgely og DF-eren Kristian Thulesen Dahl, da de havde gennemført en omgang Team Rynkeby-cykelløb. De hev blandt andet de radikales leder, Morten Østergaard, med, men landspolitikernev ar fraværende i år, på grund af regeringsforhandlinger og folketingsvalg:
- Men Thulesen Dahl kunne jo nok godt have været her, mente på Kaj Aagaard fra Broen Vordingborg og borgmester Mikael Smed (S), der dog begge sendte en tak til ham og de andre, der står bag arrangementet.
Formålet er blandt andet at gøre opmærksom på at der er børn, der har brug for hjælp, og samtidig samle ind.
Således kunne Erik Haumann fortælle, at der i år - via sponsorer og donationer - er samlet omkring 450.000 kroner ind, som de 30 lokale  afdelinger - blandt andet Vordingborg - kan søge om, når de skal hjælpe lokalt.
Arrangement og modtagelse i Vordingborg foregik i DGI Huset, og samarbejdet mellem Broen og DGI er stort. Blandt andre var DGIs Direktør  fra Østjylland, Flemming Poulsen, med som rytter.
- Vi har mange steder, hvor vi har fælles mål og der er et godt fællesskab, på sådan en tur, fortæller Flemming Poulsen, der var med for første gang.
Tempoet er i øvrigt ganske højt, og hvor tidligere borgmester Michael Seiding Larsen (V) cyklede med noget af vejen, da holdet var her i 2017, der var nuværende borgmester Mikael Smed (S), blevet advaret om at lade være.
- Jeg har hørt noget med gennemsnitshastigheder på 25 kilometer i timen, sagde han i sin tale, hvor han også fik fortalt om mange af kommunens andre fortræffeligheder - som den lange kystlinie og smukke natur, samt gode cykelmuligheder. Ligesom han naturligvis roste de frivillige og organisationer som Broen, der betyder at tingene kan ske, og at der er hjælp til nogle af de børn, der har brug for det.

Idémand Flemming Bøgely og DGI-mand Flemming Poulsen. Foto: Michael Thønnings

Kaj Aagaard fra Broen Vordingborg holdt tale. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar