• www.henriks-hvidevarer.dk

Søndag 31. marts opfordrer Danmarks Naturfredningsforening folk til af samle afffald i naturen. En af dem, der har fået særlig stor opbakning til sin indsamling er Ronni Lykkehus i Vordingborg (th.), Det har fået både lokale firmaer og spejdere til at koble sig på indsamlingen. Fra venstre ses Filialdirektør i Sparekassen Sjælland Erik Arnberg Maigaard Filtenborg, Susann Hansen fra KFUM Vordingborg-spejderne og Rikke Permin (også fra banken). Foto: Mille Holst

Lav din egen affaldsindsamling

En gang om året arrangerer Danmarks Naturfredningsforening en dag, hvor borgere opfordres til at samle skrald i naturen. I år er det søndag den 31. marts og vi har talt med en affaldsindsamler, der har fået særlig stor opbakning til sine ruter i Vordingborg.

Vordingborg Over hele landet opfordrer Danmark Naturfrednngsforening private og foreninger til at arrangere affaldsindsamlinger søndag den 31. marts. 
En af dem, der har taget opfordringen til sig er Ronni Lykkehus i Vordingborg, der sidste år med syv andre indsamlede omkring 100 kilo affald alene på strækningen mellem Cirkle K på Næstvedvej til rundkørslen ved bilforhandlerne. I år har han igen taget initiativ til at samle skrald og 75 deltagere har allerede meldt deres ankomst og Ronni Lykkehus påtænker at sende folk ud på blandt andet indfaldsvejene til Vordingborg. 

Firmaer bakker op
Den store opbakning har fået Sparrekassen Sjælland og Othello Konditoriet til at sponsorere morgenmad, kaffe, te og kakao på dagen, og derfor starter Ronni Lykkehus’ gruppe indsamlingen med at mødes i Sparekassen på Slotstorvet.
- Målsætningen er at vi kommer ud og samler skrald, siger Erik Arnberg Maigaard Filtenborg, filialdirektør i Sparrekassen Sjælland. Derfor bliver der heller ikke lagt op til at folk skal blive længe på selve torvet, men der bliver lige budt velkommen til de fremmødte.

Spejdere med års erfaring
Også KFUM Vordingborg-spejderne har koblet sig på. De har samlet affald de sidste ti år og de senere år på Ore Strand.
- Sidste år samlede vi kun 25-30 kilo; det vidnede om, at vi har været der de andre år, så vi ledte i år lidt efter et nyt område, fortæller Susann Hansen fra KFUM Vordingborg-spejderne. Spejderne plejer at sortere det affald, de samler og de regner med i år at tage udfordringen af Danmarks Naturfredningsforening op og tælle, hvor mange cigaretskod, de finder.
Ronni Lykkehus har fået udleveret affaldssække, refleksveste og 50 gribepinde til sin affaldsindsamling, og også han håber, at deltagerne vil forsøge at sortere det indsamlede affald.
- Men det er svært, hvis man går rundt i et buskads, mener han. 

Vil åbne folks øjne
Danmarks Naturfredningsforening afhenter det indsamlede affald klokken 15 på indsamlingsdagen. Indsamlerne skal altså blot koncentrere sig om at få samlet affaldet sammen, så sørger naturfredningsforeningen for resten.
Skolerne samler affald i hele ugen op til affaldsindsamlingen og Ronni Lykkehus håber, at det at man kan synliggøre, hvor meget affald, der egentlig bliver samlet op på bestemte strækninger, kan være med til at åbne folks øjne for, hvor vigtigt det er, at ingen smider affald i naturen.
- Jeg vil også gerne opfordre alle til at tage en pose med, når de alligevel går tur med hunden, siger han og håber således at indsamlingen den 31. marts kan være medvirkende til at vi allesammen tænker os om en ekstra gang før vi smider noget i naturen og samler det affald op vi finder, fremfor blot at gå forbi og regne med at en anden nok gør det.
 

Fakta
• Vil du være med til at samle affald den 31. marts, så tag en nabo, familien eller vennerne under armen, opret jeres egen indsamling på www.affaldsindsamlingen.dk.

De samler også
• På Jungshoved står lokalrådet også bag en affaldsindsamling 31. marts klokken 10-12. Deltagerne mødes i skolegården på Jungshoved skole, hvor der uddeles ruter, sække og handsker og der er blandt andet et par korte børnefamilieruter. Senest klokken 12 skal man være tilbage i skolegården og sortere og veje affaldet og der bydes på kaffe, te og kage.
• I Præstø begynder Præstø 4H affaldsindsamlingen klokken 10 med en kop kaffe på Rosagergaard, Rosagervej 34. Tilmelding er ikke nødvendig, men medbring gerne et par arbejdshandsker.

Søndag 31. marts opfordrer Danmarks Naturfredningsforening folk til af samle afffald i naturen. En af dem, der har fået særlig stor opbakning til sin indsamling er Ronni Lykkehus i Vordingborg (th.), Det har fået både lokale firmaer og spejdere til at koble sig på indsamlingen. Fra venstre ses Filialdirektør i Sparekassen Sjælland Erik Arnberg Maigaard Filtenborg, Susann Hansen fra KFUM Vordingborg-spejderne og Rikke Permin (også fra banken). Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar