Borgmester Mikael Smed (S) er ikke bekymret over kommunens slunkne kasse. Arkivfoto

Lavvande i kassen - men budgettet fastholdes

Vordingborg Kommunes kassebeholdning er svundet ind til langt under det, politikerne indbyrdes er enige om. Men borgmesteren er ikke bekymret.

Kommunen Vordingborg Kommunes økonomi er under pres efter at der ad to omgange er blevet opdaget regnefejl for 40 millioner kroner på arbejdsmarkedsområdet. Det tærer på kommunens kassebeholdning, der i 2020 falder til 63 millioner kroner.
Det er for få penge, synes Venstre, og borgmester Mikael Smed erkender også at ”det er lidt for lavt”.
Politikerne i Vordingborg Kommune har de senere år været enige om at kommunens kassebeholdning skal være på mellem 100 og 200 millioner og skiftende borgmestre har forsøgt at styre kommunens økonomi derefter.
- Det er dyrt at drive vores kommune, i gennemsnit bruges der omkring 130 millioner kroner om måneden alene til udbetaling af lønninger, skriver Venstre til Sydsjællands Tidende, hvorfor Venstre gerne ser, at der ikke sættes gang i et nyt rådhusbyggeri og at der iøvrigt igen kigges på budgettet, som ellers blev vedtaget af flertalsgruppen i efteråret.
Men borgmesteren vil ikke ændre budgettet - i al fald ikke endnu.
- Vi genåbner ikke budgettet, siger han til Sydsjællands Tidende og er ikke bekymret for den svindende kassebeholdning.
- 63 millioner er mindre end det, vi har aftalt, men det er på niveau med andre kommuner, siger han og gør opmærksom på, at kommunen  har lavet fuldt stop på tillægsbevillinger og kassefinansiering.
- Nu bruger vi ikke flere penge, end vi har, siger han men erkender, at der ikke må ske flere regnefejl.
- Der er regnskabsaflæggelse i marts for 2019; når det lander har vi et overblik over, hvad der er og ikke er, siger Mikael Smed, der pt også har sat stop for fremrykninger af  betalinger i 2021 til 2020. Det har eksempelvis købstadshavnene mærket, idet de ikke kan komme igang med deres projekter før i 2021.
- Så vi styrer allerede benhårdt og det vil vi gøre hele 2020, siger han.
Mikael Smed holder altså fortsat fast ved det vedtagne budget og byggeriet af nyt rådhus.
- Det er sjovt, at man altid peger på rådhuset. Der er så meget andet i budgettet, man kunne kigge på og skubbe, siger han og undrer sig over at folk brokker sig over byggeriet af nyt rådhus, men ikke byggeriet af en ny daginstitution i Præstø.
Borgmesteren anerkender dog, at hvis økonomien skrider i løbet af 2020 og det viser sig ikke at være nok med stop for fremskrivninger og kassebetalinger, så kan det blive nødvendigt at genåbne forhandlingerne om budgettet.
- Det kan godt være, vi gør det, men ikke lige nu, siger han.

Borgmester Mikael Smed (S) er ikke bekymret over kommunens slunkne kasse. Arkivfoto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar