Indenfor i det hyggelige klubhus var der boder, og folk varmede sig med gløgg og æbleskiver. Foto: Ulrik Jensen

Lions lokker folk til julemarked i Tolstrup

Der var stort rykind, da Lions i Langebæk i weekenden holdt julemarked i klubhuset i Tolstrup.

Tolstrup Selv om Langebæk Løvernes klubhus ligger et stykke uden for alfarvej i Tolstrup danner det hyggelige klubhus år efter år rammen om et særdeles velbesøgt julemarked, som kunderne strømmer til i et omfang, så der nærmer sig trafik- og parkeringskaos på den smalle vej mod Mern.
Ude og inde var der boder, hvorfra der blev solgt alskens juleting, og lokale producenter var også på plads, så der blandt andet blev solgt honning fra Møn, ost og spegesild fra Ugledige, kryddersnaps fra Mern og lokalt fisket ål. 
Købelystne kunder i julehumør slæbte af sted med juletræer og –pynt, dekorationer, kranse, kasser med vin, bolsjer, glasnips og meget mere. Allerede efter den første times tid var der næsten tomt i Løvernes egen bod med juledekorationer, som koner og kærester til mændene i Lions har haft travlt med at fremstille i tiden op til julemarkedet. 
Det er nemlig sådan, at Løverne i Langebæk stadig kun har mænd som egentlige medlemmer, mens kvinderne bakker op og bidrager som aktivt medvirkende ved alle arrangementer. 
Indenfor var der tændt op i brændeovnen, og folk varmede sig med gløgg og æbleskiver i det hyggelige klubhus, som engang var stald med lerklinende vægge, men som Lions overtog og satte i stand. 

Næste år er jubilæumsår
Lions præsident Jens Nielsen fortæller, at Løverne selv har seks boder, mens udefra kommende har lejet sig ind på 13 stande og bidrager med deres stadeleje. 
- På de fem timer vi holder åbent, plejer der at komme 3-400 besøgende, som med deres køb støtter Løvernes humanitære arbejde. Vi plejer at tjene 25-30.000 kroner på hvert julemarked.
- Vi har i år uddelt julekurve til en værdi af 20.000 kroner til værdigt trængende i gammel Langebæk Kommune. På et gennemsnitsår uddeler vi for 80–100.000 kroner til diverse formål både lokalt, nationalt og internationalt.
- Vi har i år sparet lidt op, fordi vi til februar næste år kan fejre 40 års jubilæum. Det vil vi markere med en reception, hvor vi uddeler ekstraordinært for 125.000.
- Julemarkedet er et vigtigt arrangement, som er med til at ”brande” Lions Langebæk.  De forskellige boder med alsidigt indhold er med til at tiltrække publikum, som kommer igen år efter år. Det skal være hyggeligt og have kvalitet, understreger Jens Nielsen.
- Vores velvillige sponsorer bidrager med alt fra pyntegrønt til gløgg og æbleskiver og til betaling af vores annoncer. 

Trædrejere og julesnaps
Blandt deltagerne var Langebæk trædrejeren Peter Krogh Johansen, som solgte diverse trædrejede genstande af guldregn, bøg, platan, eg og taks, som han selv havde fundet i skoven.
Ole Petersen – tidligere Oles El-service i Mern – uddelte smagsprøver af julesnaps og syv forskellige kryddersnapse fremstillet af blandt andet hvidtjørn, aroniabær, kvan, og brombær. 
På julemarkedet sås i øvrigt enkelte gengangere, som i sidste weekend deltog i julemarkedet i Bogøs gamle mølle. 

Indenfor i det hyggelige klubhus var der boder, og folk varmede sig med gløgg og æbleskiver. Foto: Ulrik Jensen

Lions præsident Jens Nielsen solgte juletræer foran klubhuset i Tolstrup. Foto: Ulrik Jensen

Ole Petersen - tidligere Oles El-service, Mern uddelte smagsprøver på kryddersnaps. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar