Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Lise Mogensen lufter cyklen nær hjemmet i Nyråd få dage før starten på årets cykeltur til Paris med Team Rynkeby. Foto: Mille Holst

Lise var ved at dø af kræftbehandlingen - nu cykler hun til Paris

På tre år er Lise Mogensen gået fra at få konstateret kræft og være ved at dø af behandlingen til i dag at leve med diagnosen. Nu cykler hun med Team Rynkeby til Paris.

 

- Jeg skal med, fordi jeg kan.
Sådan lød ordene, da Lise Mogensen for et år siden skulle overbevise arrangørerne af Team Rynkeby om, at hun skulle med på dette års cykelløb til Paris.
Ordene har særlig vægt for Lise, fordi hun for tre år siden fik konstateret kræft og siden har været en voldsom behandling igennem som, da den var værst, gjorde at hun ingenting kunne selv. Hun kunne ikke spise selv og kunne ikke holde lyde og lugte omkring sig ud - for bare at nævne nogle få af tingene.
I dag har hun været kræft fri et år og hun har trænet benhårdt for at kunne være med på Team Rynkeby, der hvert år kører af sted fra de nordiske lande til Paris for at støtte børnecancerfonden.

 

Et pejlemærke
Da Team Rynkeby i lørdags tog hul på den 1.237 kilometer lange strækning mod Paris var det således med Lise Mogensen fra Nyråd med på holdet, og for hende bliver dét, at køre ind i Paris på cykel, en måde at sætte et punktum for en hård periode af sit liv, og hun har derfor i lang tid set frem til rent fysisk at kunne lægge kilometer for kilometer bag sig.
- Jeg var voldsomt syg, da det gik op for mig, at der var noget der hed Team Rynkeby, fortæller Lise Mogensen om den dag for tre år siden, hvor hun dødssyg af kemobehandling i tv så noget om cykelprojektet Rynkeby.
- Jeg lovede mig selv, at hvis jeg overlevede det her, ville jeg, hvis jeg kunne, cykle med til Paris og samle ind til børn, der bliver ramt af kræft, fortæller hun.
Tanken om en dag at cykle med Team Rynkeby til Paris var således et pejlemærke gennem hele Lise Mogensens sygdomsforløb, der i en periode ellers så ud til at ville tage livet af hende.
- Jeg blev rigtig dårlig af kemoen og måtte stoppe behandlingen, fortæller Lise Mogensen, der blev allergisk overfor mindst et af de to stoffer behandlingen bestod af, hvorfor lægerne afbrød den helt.
- Det var et valg mellem død og død, siger Lise Mogensen og præciserer:
- Jeg risikerede at dø, hvis de fortsatte behandlingen, men jeg risikerede også at dø, hvis jeg ikke fik behandling.
Valget syntes håbløst, men Lise Mogensen er her endnu og hun nyder hver eneste dag, hun oplever. Her har også cyklingen en stor betydning.
- Det frigiver endorfiner, når jeg cykler og det er et fantastisk fællesskab at være en del af. Her er altid en hånd i ryggen, hvis man har en svær dag, og uden at der bliver gjort et stort cirkus ud af det, fortæller hun.

 

Ser frem til udfordringen
Team Rynkeby holdet blev sat i starten af september sidste år, den indendørs træning begyndte i november med cykelspinning og siden 1. marts i år har holdet trænet udendørs på egne cykler. Hver tirsdag og i weekenderne. Det har blandt andet ført dem til Bornholm og til Hallandsåsen i Sverige, hvor holdet virkelig har kunnet træne bakkekørsel, og det kommer rytterne til gode, når de på en af de sidste etaper i cykelløbet skal over det frygtede bjerg Huy på 1.651 højdemeter. Selvom Lise Mogensen ved, at alle ryttere her vil være pressede og have travlt med at holde gang i egne pedaler, så glæder hun sig til udfordringen.

 

Endnu en dag at fejre
Når Lise Mogensen på lørdag den 15. juli triller ind i Paris’ gader står familien og tager imod. Og her kan de ikke blot fejre Lises personlige triumfer og sætte det fornødne punktum for en hård sygdomsperiode; de kan også fejre sønnens fødselsdag - netop denne dag. Så det bliver en god dag og endnu en af dem som Lise Mogensen er så opmærksom på at glæde sig over.

 

Lise Mogensen med Team Rynkeby cyklen. Foto: Mille Holst

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
  • FOTOS: Så kom Troels...
Kommende arrangementer
23.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Hvalsø IF Ørslev Fodbold
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 herre- VIF mod Dianalund/Stenlille VIF
23.
Sep
Eventbro 80 års fødselsdagsfest Karsten Henriksen
23.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
23.
Sep
Åbent hus Vordingborg Garnison
24.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
24.
Sep
Ensemble Storstrøm "Dans og tegn i luft" Musikforeningen Cæcilia
24.
Sep
Solisterier KulturArkaden
24.
Sep
Bidrag eller bedrag? Foreningen Social Anstændighed