Af mange små malerklatter skaber Gitte Suhr farverige figurer, der kommer til at fremstå nærmest tredimensionelle. Foto: Ulrik Jensen

Lokale kunstnere inviterede indenfor

Ikke mindre end 68 forskellige kunstnere og kunsthåndværkere i Guldborgsund kommune slog i den forløbne weekend dørene op til deres værksteder og atelierer og inviterede publikum indenfor til et kig til deres værker og til en uforpligtende snak. 

Nordfalster Rigtig mange tog i mod tilbuddet om Åbne Atelierdøre og valfartede fra udstillingssted til udstillingssted for at nå at se så meget forskelligt som muligt. Sydsjællands Tidendes udsendte medarbejder tog en tur rundt på Nordfalster i avisens udgivelsesområde og blev bekræftet i, at der er gang i de kreative udfoldelser og at der næsten ingen grænser er for de forskellige måder at udtrykke sig på. 
I landsbyen Vejringe lidt uden for Stubbekøbing lægger Gitte Suhr atelier til et udstillingssted, der er indrettet i en længe til gården. Ud over Gitte Suhr selv deltager to medudstillere, således at der på samme sted ses flere forskellige udtryksformer.  Selv arbejder Gitte Suhr med en teknik, hvor hun bruger malerrester fra sin palet til at kreere små paletbilleder. Af mange små malerklatter skaber Gitte Suhr små farverige figurer, der kommer til at fremstå nærmest tredimensionelle, fordi hun ikke sparer på malingen.  Gitte Suhr er med igen efter at have holdt pause fra Åbne Atelierdøre i et par år. Den mellemliggende tid har Gitte Suhr brugt til selv at være gæst og komme rundt til andre kunstnere, når det har været mulighed for det. 
Hos Gitte Suhr deltager også Dorthe Sørensen, der arbejder med akrylmaling og overvejende udtrykker sig abstrakt, men dog på årets udstilling også har mere naturalistiske landskabsbilleder med. 
Ny i Vejringe hos Gitte Suhr er Lili Walther, der er autodidakt, og udstiller skulpturer formet i Powertex og beton. Powertex er en slags maling iblandet hærder, så man kan forme af det, forklarer Lilli Walther, der går ind for genbrug og for eksempel arbejder videre med stofrester eller ting fundet på stranden. 

Vild med vilje
Et godt stykke uden for alfarvej på vejen mod Maglebrænde finder vi ”Ottes havegalleri”, som er en rendyrket idyl, hvor den selvlærte maler og havedyrker Finn Otte lægger hus og have til en udstilling med deltagelse af to andre lokale kunstnere. Et skilt med teksten ”vild med vilje” møder den besøgende, når man går ind i haven. Ved at gå på opdagelse mellem buske og træer finder man en række af Finn Ottes egne malerier – ofte personer i fuld figur – og ellers naturalistiske malerier inspireret af haven og naturen omkring.  Som medudstillere har Finn Otte Kirsten Mikkelsen med kunstnernavnet ”Kimi” og Anne Vibeke, som arbejder med henholdsvis foto og tryk. ”Naturens hemmeligheder” kalder de selv deres trefoldighed, hvor de er fundet sammen om et fælles tema og deres fascination af naturen.  Naturen bruges som hovedinspirationskilde i maleri, foto og tryk på forskellige materialer som lærred, papir og stof. Fælles for de tre kunstnere er, at de udover at være fascineret af det smukke i naturen også har øje for detaljen og forfaldet.
Åbne Atelierdøre i Guldborgsund er en tilbagevendende begivenhed, der afholdes hvert år den anden weekend i august med mulighed for på nærmeste hold i kunstnernes eget miljø at opleve kunstens mangfoldighed i alle mulige afskygninger.

Af mange små malerklatter skaber Gitte Suhr farverige figurer, der kommer til at fremstå nærmest tredimensionelle. Foto: Ulrik Jensen

Lili Walther arbejder med skulpturer i beton og powertex. Foto: Ulrik Jensen

I Ottes havegalleri udstiller Finn Otte, Kirsten Mikkelsen og Anne Vibeke under det fælles tema ”Naturens hemmeligheder”. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar