Venstreback Emil Brandt fra VIF fik æren af at trække boldene med navnene på klubberne, der skal møde hinanden i pokalen. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Lokalopgør i DBU pokalturneringen

Lokale fodboldklubber møder førstedivisionshold i pokalturneringen til august. VIF i Vordingborg tager på hjemmebane mod Næstved, mens NFB fra Nordfalster tager imod Roskilde FC.

Fodbold I løbet af den forgangne uge, er der blevet trukket lod til første runde af den landsdækkende fodboldturnering, DBU pokalturneringen, som skal foregå henover 2019 og 2020. Lodtrækningen har for vane at foregå ude i de mindre klubber og denne gang var det den lokale fodboldklub, Vordingborg IF, der lagde klubhus til lodtrækningen. Med sig til at hjælpe, havde de Emil Brandt, som til daglig spiller venstre back på Vordingborgs bedste herre senior hold.

Lokalopør i Vordingborg
Vordingborg IF var selv med i den del af lodtrækningen, som bestod af hold fra Lolland, Falster og Sjælland. Emil Brandt trak spændingen helt til det sidste og vi skulle sågar helt hen til den allersidste seddel, før VIF’s navn dukkede op af bowlen. De bliver parret med naboerne fra Næstved IF, som til dagligt huserer i 1. division. Dermed er der lagt op til et spændende lokalopgør. Et opgør som da også glæder Vordingborg lejren. 
- Vi ville måske nok gerne have trukket et lavere rangeret hold. Men når nu det ikke kunne være anderledes, så glæder vi os selvfølgelig rigtig meget til at tage imod Næstved IF.  Det bliver uden tvivl en rigtig god aften på Vordingborg stadion med en masse tilskuere, men jeg ser ikke vores chancer for værende særlig store for at gå videre, siger træner for Vordingborg IF, Jan Faber.

Roskilde til Nordfalster
Også LF-mestrene fra NFB, var en del af lodtrækningen og på det nordlige Falster er man også godt tilfreds med lodtrækningen. Her blev man parret med Roskilde FC, som også til daglig spiller i 1. Division 
-  Set ud fra de hold vi havde mulighed for at trække, så er Roskilde et hold, som jeg rigtig gerne vil møde. De har haft lidt ballade i truppen og lidt svingende præstationer henover det sidste år, så måske der er en lille chance for at vi kan overraske. Men mon ikke de er veloplagte, når de møder os, griner træner for NFB, Michael Pedersen og fortsætter:
- Det bliver en ekstrem stor mundfuld for os, men vi glæder os naturligvis rigtig meget til kampen og håber på støtte fra hele lokalområdet.

Kampene skal afvikles den 6.-8. august. Kampdato og tidspunkt er endnu ikke fastlagt. 

 

Tekst: Lasse Jeppesen, freelancejournalist på Sydsjællands Tidende

Venstreback Emil Brandt fra VIF fik æren af at trække boldene med navnene på klubberne, der skal møde hinanden i pokalen. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Emil Brandt med pokalen, som vinderne af pokalturneringen vil kunne hæve. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar