• www.henriks-hvidevarer.dk

Løkke Farihill Jensen på 10 år fra Lundby var Luciabrud i Ørslev kirke. Foto: Klaus Lohmann

Lucia og juletræ kom til Ørslev

NU bæres lyst frem....

Ørslev Det er først rigtig juletid, når mørket sænker sig over kirkerne, hvor sognets børn i deres hvide gevandter og med levenede lys, sørger for at bringe den rette stemning.
Luciatiden er over os og i Ørslev, var det søndag morgen, at kirken blev lyst op, med Løkke Jensen fra Lundby, som Luciabrud, mens sognepræst Jesper Bo Blomgren stod for prædiken.

 

Historien om hvordan vi fik juletræet

Ørslev Jesper Blomgren berettede om hvordan grantræet blev en del af julen i det kirkelige - en historie om fire engle, der fandt det rette træ. Her et uddrag:
”Troens engel sagde straks: ” Når jeg skal vælge et juletræ, så må det være et, som bærer korsets 
hellige mærke på sine grene”.  Håbets engel tænkte lidt og sagde så: ” Det træ, jeg vil vælge, 
må ikke visne. Det skal stå grønt og levende og frodigt vinteren igennem som et billede på det liv, som selv døden ikke kan vinde over”. Så tog kærlighedens engel til orde: ”Det træ, som jeg synes om, må være et lunt træ, der kærligt breder sine grene ud som beskyttelse for alle skovens små, frysende dyr og fugle”. Og glædens engel sagde til sidst: ”Det er godt - det træ, som 
I vælger, og det træ vil jeg velsigne, så det spreder glæde både i slot og hytte, både hos rige og fattige, raske og syge, gamle og unge”. Sådan gik det til, at de fire engle fandt granen, det træ, som bærer korsets mærke på alle sine grene, og som står grønt midt i vinterens sne og kulde, og som beskytter alle skovens dyr.” 

Se flere billeder i galleriet.

Løkke Farihill Jensen på 10 år fra Lundby var Luciabrud i Ørslev kirke. Foto: Klaus Lohmann

Sognepræst Jesper Blomgren fortalte om hvordan vi har fået grantræet som juletræ. Det var 4 engle. Troens, håbets, kærlighedens og glædens engle der valgte granen som juletræ. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar