Frygten for Coronnasmitte har sendt en ansat på Ulvsund plejecenter i karantæne. Nu lukker Vordingborg Kommune helt af for besøg på plejehjemmene. Kun i ganske særlige tilfælde kan der gives dispensation. (Arkivfoto)

Lukker helt for besøg på plejehjem

For at beskytte de ældre og svage på kommunens plejecentre, har Vordingborg Kommune netop besluttet helt at lukke for besøg på plejehjemmene. 

 

 

Kommunen Siden torsdag har dørene været låst til plejecentrene rundt omkring i landet - også her i kommunen. Borgere har dog i begrænset omfang kunnet besøge pårørende på plejecentrene. Nu lukker Vordingborg Kommune sine plejecentre helt for besøgende. Det sker for at mindske risikoen for Coronasmitte.

Ingen pårørende får således lov til at besøge familiemedlemmer på plejecentrene, medmindre vedkommende nærmest ligger på sit dødsleje.

- Vores plejecentre er et sted, hvor svage borgere bor. De er i risikogruppen og dermed i risiko for at dø af Coronavirus. Derfor har vi nu låst dørene og forbyder besøg overhovedet, fortæller borgmester Mikael Smed (S) og forklarer, at de der i helt særlige tilfælde kan få tilladelse til at komme på besøg, bliver lukket ind gennem terrassedøren til dén bolig, hvor de skal besøge en eller man finder ud af at etablere et særligt karantænerum, hvortil der er direkte adgang udefra.

Borgmesteren har selv en pårørende boende på Ulvsundcentret og har måttet meddele vedkommende, at der går noget tid, før han kan forvente besøg af familien. De ringes derfor ofte ved i stedet, og borgmesteren opfordrer andre pårørende til det samme.

 

Plejehjemsansat i karantæne

Netop på Ulvsund plejecenter er en af de ansatte kommet i karantæne. vedkommende er ikke syg eller har fået konstateret Coronavirus, men da en i husstanden har været på rejse til Italien, er hun kommet i karantæne.

I alt er cirka ti personer ansat i Vordingborg Kommune i skrivende stund i karantæne, men endnu er ingen konstateret syge.

Tema: 
Corona-situationen

Frygten for Coronnasmitte har sendt en ansat på Ulvsund plejecenter i karantæne. Nu lukker Vordingborg Kommune helt af for besøg på plejehjemmene. Kun i ganske særlige tilfælde kan der gives dispensation. (Arkivfoto)

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar