Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Pastell-drengene fra Møn, da de spillede til Vordingborg Festuge på Scene 2. Fra venstre:Oskar Morgills-Fisker, Markus Rask Jensen og Malthe Johansen. Fotos: Mads Sørensen.

Lyden af Pastell og succes

De kan noget med lyd. Og med ord. Tre unge musikere fra Møn tager elektronisk musik til et helt nyt niveau med deres egen højenergiske stil. Bandet blev født i december 2016 ved en koncert på spillestedet Stars, og er allerede nu – syv måneder efter - på vej mod andre stjerner. De synger om kærlighed, fest og farver. Men hvad er Pastell egentlig? 

 

Malthe, Markus og Oskar. De er unge. De er fra Møn. Og om lidt tager de af sted på deres første road trip sammen som band.

- Vi tager på road trip til august i ni dage - til Spanien - på inspirationsrejse, fortæller det lydglade band, der alle er nyslåede studenter fra Vordingborg Gymnasium.

- Det hele er gået vildt stærkt, fortæller de videre.

- Vi har haft kontakt med et pladeselskab siden foråret, så det hele er meget intenst lige nu, siger Markus Rask Jensen, der er bandets ene lydproducer og komponist. Malthe Johansen er den anden i bandet, der også producerer og komponerer.   

- Det er mig, der er bandets lydtekniker. Jeg har vægt på det instrumentale, forklarer Markus og tilføjer: 

- Det er mig, der bestemmer stilen, og rent teknisk får det til at lyde godt. Man kan sige, det er mig, der laver lydene.

- Ja, og jeg bruger lydene i et lydunivers, fortsætter Malthe og uddyber: 

- Vi er begge to meget ambitiøse producere, og vi har begge en afgørende rolle i bandet.

 

Stærke stemninger

Når musikken er klar, skal der ord til alle lydene. Vokalen i Pastell, Oksar Morgills-Fisker, der er bandets tekstforfatter, kommer her på banen med sit talent for ord.

- Når Malthe og Markus har musikken klar, så er det mig, der forfatter teksten og giver lydene liv med ord, siger Oskar, og fortæller samtidig, at han har en fortid som singer songwriter bag sig. Netop dette kan være udfordrende, idet der er meget forskel stilmæssigt på det han plejede at skive, og på Pastells lydmæssige stil.

- Jeg arbejder hele tiden på min stemme - min ’sound’ - så den passer til musikken. Det er lidt udfordrende, udtaler Oskar, og de to andre tilføjer: 

- Men det er også netop det, der giver kant til musikken - at din stemme er sådan, som den er. Det giver virkelig lyden kant, siger Markus og Malthe. 

- Vi har skabt vores eget udtryk - takket være vores musik og din stemme Oskar, siger Markus. 

Drengene i Pastell har en klar vision for deres band. 

- Vores musik har stærke stemninger. Vi spiller højenergisk glad elektropopmusik. Vi håber, folk bliver glade af at høre vores musik. Vi henvender os både til unge på vores egen alder, og til folk, der kan lide at hoppe og danse til glad musik - men også til folk, der kan lide sofistikerede tekster, udtaler Malthe, og fortæller også, at bandet er inspireret af future bass, dub step, blues og gospel.

- Temaerne i vores sange er kærlighed, fest og farver.  Ungdomslivet, men også alt det, der ligger bag det; det mere betydningsfulde, følelser og overvejelser, fortæller Markus.

 

Vil leve af musikken 

- Det er vigtigt med selvindsigt. At finde ud af, hvad man kan. – At man kan vurdere sig selv hele tiden, fortsætter Oskar og Malthe, og Markus er enig:

- Du skal gøre det, fordi, du kan lide det. Du skal virkelig ville det. Give det alt, du har. Jeg ville gøre det her - lave musik, uanset berømmelse eller ej. Musik er mit liv, smiler Markus. 

- Ja, og alt det, der så kommer ud af det, når man arbejder med noget, man både synes er sjovt, udfordrende og ambitiøst - det er ren bonus at der er nogen, der kan lide det, vi laver. 

- Og som venner er vi meget tætte, for vi bruger meget tid sammen, fortæller drengene, der mødtes på Møn Friskole i første klasse.

Og hvad med fremtiden? Til august starter Malthe på MGK, hvor han blev optaget med et flot tolvtal. Der skal nu nok blive tid til Pastell, forsikrer Malthe. For alle tre Pastell-drenge er målet klart. Fremtiden er musik.

- Vi to andre tager et sabbatår nu, så vi har fuldt fokus på at udvikle Pastell, siger Markus, og Oskar pointerer: 

- Vi er meget ambitiøse. Vi vil leve af at lave musik. Vi vil være verdens bedste band. 

 


Kammeraterne bakkede Pastell-drengene op til deres Festuge-koncertdebut.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden