Vordingborg IF vandt i weekenden 5-0 på hjemmebane, og Michael Olsen (her med bolden) stod for de to. Men grønsværen på stadion har kostet to skader på førsteholdet. Foto: Klaus Røngaard

Målfest i forårspremieren i Vordingborg

Vordingborg IF tog i lørdags imod Raklev IF i dette års første turneringskamp. Men på trods af en god start på sæsonen der bød på en flot 5-0 sejr, så er træner, Jan Faber, meget bekymret på vegne af stadions grønsvær. 

Fodbold Rammerne så lovende ud lørdag eftermiddag, da Vordingborg IF skulle spille dette års første turneringskamp. Fremragende fodboldvejr og 300 tilskuere havde fundet vej til Vordingborg stadion. Tilskuerne var vidner til hele fem mål fra Vordingborg IF, men desværre var det ikke det mest polerede fodboldspil, der prægede kampen og årsagen til det er meget klar, mener træner, Jan Faber. 
- Banen er desværre under al kritik. Vi var egentlig blevet lovet, at den skulle stå klar til turneringsstart, men det er desværre ikke tilfældet. Klubben valgte alligevel, at vi skulle spille på stadion til ære for vores fans. Men det er klart, at når man spiller på en så dårlig bane, så er det svært at få spillet til at flyde, siger Jan Faber. 
Men trods en meget udfordrende bane, var der alligevel positive takter at tage med fra kampen. 
- Resultatmæssigt gik det jo rigtig godt, og det var vigtigt at komme godt fra start. Ser man på tabellen, er vi nu kommet syv point foran Raklev IF, hvilket er meget betryggende. Her i starten af sæsonen kigger vi stadig nedad i tabellen og arbejder på at holde så mange hold bag os som muligt, siger Jan Faber og fortsætter.
- Selvom vi spiller på en svær bane, så synes jeg egentlig, at vores offensiv gør det rigtig godt. Ikke mindst laver vi fem mål, men vi spiller os også frem til en masse chancer. Mikkel Hilt debuterer i anden halvleg og kommer ind og laver to mål. Oliver Skaaning og Mikkel Bredskov kommer også ind og gør det godt. Det er rigtig vigtigt, at når vi spiller på en så svær bane, hvor især spillernes ankler bliver overbelastet hele tiden, at vi så har dygtige folk på bænken, der kan komme ind og gøre det godt. Desværre betød det også, at vi nu har to skadede spillere, som vi skal kæmpe for bliver klar til næste weekend. Til sidst vil jeg gerne fremhæve vores unge forsvar. Vi holder nullet i den første kamp og det er altid vigtigt. Så de fortjener også meget ros for en rigtig flot kamp. 

Næste uge på kunstgræs
Med tre point i lørdagens kamp er Vordingborg IF stadig placeret som nummer to i serie 1. I den kommende uge skal Vordingborg IF træne på kunstgræs, og man gæster Skælskør BI på lørdag på kunstgræs.
Lasse

Fodbold serie 1: Vordingborg IF – Raklev IF: 5-0
Målscoere Vordingborg IF:
Michael Olsen, to mål
Mikkel Hilt, to mål
Mikkel Bredskov, et mål

 

 

 

Tæt og intenst lokalopgør på Møn

Lørdag eftermiddag bragede Møns FK sammen med Nyråd/Langebæk Alliancen i et intenst lokalopgør, der bød på masser af mål, brændt straffespark og udvisninger. 

Fodbold Allerede i første spillerunde var der lokalopgør, da Møns FK hjemme tog imod Alliancen. På forhånd var der lagt op til en tæt kamp og selvom det ikke så helt sådan ud efter de første 30 minutter, så endte kampen med at blive et aldeles tæt opgør. Indledningsvis var kampen præget af et væld af gode initiativer og godt samspil fra gæsterne. De kommer da også foran på to fremragende mål, sat ind af henholdsvis Christian “Knald” Jensen og Kristoffer Mikkelsen. Gæsterne fik også mulighed for yderligere at bringe sig i front efter 20 minutter, da Christian “Knald” Jensen bliver nedlagt i feltet. Desværre for gæsterne hiver Frederik Andersen en god redning frem i målet og Matias Mazanti brænder dermed fra 11-meterpletten. Kort inden halvleg bliver Møns FK reduceret til 10 mand. Det virkede lidt som en sovepude for gæsterne, hvilket Benjamin Foss udnyttede og reducerede til 1-2. 

Ros til alle på banen
I takt med at anden halvleg skred frem, kom Møns FK bedre med, og efter godt og vel en times spil kunne Benjamin Foss, med sin anden scoring i kampen, bringe stabilitet i regnskabet. Gæsterne virkede som om de havde mistet gnisten og selvtilliden syntes næsten væk. Men takket være en god præstation i målet af Jakob Krag, lykkedes det ikke Møns Fk af få scoret yderligere. Da der mangler fem minutter af kampen, dukker den unge forsvarsspiller, Magnus Pedersen, op i feltet og bringer Alliancen foran med 2-3. Det resultat holdt til stor glæde hos gæsternes træner, Morten Abildgaard. 
- Vi spiller en god første halvleg, hvor jeg synes vi er meget spilstyrende. Stor ros til vores offensive kræfter, som sprudlede i de første 30 minutter af kampen. Derefter er det lidt som om, vi går ned i kadence, på trods af at vi virker til at have helt styr på kampen og ovenikøbet er en mand i overtal. Beklageligvis kommer Møns FK tilbage i kampen og får udlignet. De har endda et par gode chancer, men heldigvis står Jakob Kragh en rigtig god kamp i målet og redder os et par gange. Samtidig kommet vi frem til lidt chancer imod slutningen af kampen og Magnus får scoret til 2-3, siger en glad Morten Abildgaard og fortsætter:
- Uafgjort havde også været et fair resultat, for Møns FK har stor andel i kampen. Det var et fedt lokalopgør, der indeholdt det hele. Stor ros til dommeren for også at dømme en tæt på fejlfri kamp, slutter Morten.

 

Tekst: Lasse Jeppesen, freelance sportsjournalist for Sydsjællands Tidende

Vordingborg IF vandt i weekenden 5-0 på hjemmebane, og Michael Olsen (her med bolden) stod for de to. Men grønsværen på stadion har kostet to skader på førsteholdet. Foto: Klaus Røngaard

Mikkel Bredskov scorede et af kampens fem VIFmål. Foto: Klaus Røngaard

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar