• www.henriks-hvidevarer.dk

David Jensin (tv.) fra Møn Bryghus har sammen med Schulstads bager Henrik Hemmingsen udviklet et nyt rugbrød, som brødgiganten i sidste uge har sendt på markedet.I forgrunden ses det nye brød. Foto: Mille Holst

Møn Bryghus laver brød med Schulstad

Hos Møn Bryghus præsenterede brødproducenten Schulstad i sidste uge et nyt rugbrød, der er blevet udviklet i et samarbejde mellem virksomhedens bageri og David Jensin fra Bryghuset Møn.

Stege I det seneste års tid har Møn bryghus samarbejdet med brødproducenten Schulstad, som har ønsket at udvikle et rugbrød i samarbejde med den mønske brygvirksomhed. Det er der nu kommet en ny variant af producentens Signaturbrød ud af, som i sidste uge  er kommet til salg i landets supermarkeder. 
Den fælles grundidé til brødet var at skabe et brød, der både er mørkt, fuld af frugt og en let krumme uden masser af kerner. Derefter gik Schulstads bager Henrik Hemmingsen og David Jensin fra Møns bryghus tur i bryggeriet, for at få inspiration til, hvilke råvarer der kunne bruges i det nye brød. Valget faldt hurtigt på maltede rugkerner og efter en masse eksperimenter i Schulstads bageri kom også koncentreret kirsebærjuice og lakrids med i brødopskriften. Frugten stammer fra plantagerne i Skælskør og bruges i Møn Bryghus’ økologiske kirsebærdrik, mens lakridsen indgår i bryghusets øl Lakrids Stout. Der er således ingredienser fra øllen i brødet, men ikke brygget øl i.
- Ideen var at bruge det, vi har tilfælles, ikke vores færdige produkter, forklarer David Jensin.
Derefter gik Henrik Hemmingsen i bageriet, hvor han nagte adskillige versioner af det, der er endt med at blive det nye Signaturbrød. Undervejs har David Jensin været på besøg ad flere omgange, smagt og kommet med ændringsforslag. Alt i alt er der blevet lavet op mod 100 brødversioner, før det endelige produkt var klar til produktion.
- Jeg kan godt lide, at brødet har det som øl også har; sødme først og syrligt til sidst, fortæller David Jensin, der i bryghuset i torsdags lagde hus til Schulstads præsentation af det nye brød.
- Det har været spændende at være med til at udvikle noget  nyt, og fedt, at man ikke bare hældte vores øl i og så kaldte det et samarbejde, siger David Jensin, der i begyndelsen var noget benovet over henvendelsen fra Schulstad med anmodning om et samarbejde.
- Schulstad, det er sådan nogen store nogen, det er vi ikke, og de sælger i supermarkederne, det gør vi ikke, siger han og fortsætter:
- At et stort brand som Schulstad har villet tage et lille brand som os alvorligt..
David Jensin har ikke fortrudt, at bryghuset endte med at sige ja tak til samarbejdet.
- Det har været et sjovt samarbejde, slutter han og kan glæde sig over at bryghuset får royalties for hvert solgt brød i butikkerne.

David Jensin (tv.) fra Møn Bryghus har sammen med Schulstads bager Henrik Hemmingsen udviklet et nyt rugbrød, som brødgiganten i sidste uge har sendt på markedet.I forgrunden ses det nye brød. Foto: Mille Holst

David Jensin (tv.) fra Møn Bryghus og Henrik Hemmingsen fra Schulstad præsenterede det nye Signaturbrød på Møn Bryghus i sidste uge. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar