Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Freddy Flinthagen og hans to hunde har oplevet de løsgående og glubske hunde på tæt hold. Han og andre i området håber, at der snart bliver sat en stopper for den uansvarlige hundelufter, der lader sine hunde strejfe omkring. Foto: Brian Romberg

Mønboere frygter bidske hunde: Hvor er politiet henne?

I flere måneder har en hundeejer ladet sine to store hunde på Oddermose Strand strejfe omkring og angribe folk, der er ude at gå tur. Områdets beboere er utrygge, og flere har forgæves bedt hundelufteren om at få styr på sine hunde. Hundeejeren er flere gange meldt til politiet, men sagen er strandet hos Anklagemyndigheden, og politiet gør indtil videre intet ved hundenes hærgen.   

 

- Næste gang er det måske et barn, det går ud over. Det ville jo være forfærdeligt, hvis dét skal til, før der bliver gjort noget.  

Freddy Flinthagen bor et stenkast fra Oddermose Strand, og som mange andre i området, nyder han og konen at gå tur på stranden med deres hunde. 

Men det seneste års tid er det med konstant frygt for to løsgående og bidske hunde at Freddy Flinthagen og andre færdes på stranden og i området i det hele taget. 

Personligt har han og konen oplevet, at deres egne to hunde blev overfaldet. 

- Min kone var på et tidspunkt ude at gå med vores hunde og kunne høre de løsgående hunde. Hun måtte mase sig igennem en hæk og vente, til de var passeret. Hun var rædselsslagen for, at de skulle blive opdaget, fortæller Freddy Flinthagen hovedrystende. 

Han og flere andre har forsøgt at få ejeren - en 50-årig kvinde - til at få styr på sine hunde. Men forgæves. 

- Hun reagerer bare fornærmet, siger Freddy Flinthagen, som af hundelufteren fik at vide, at han bare var ”en sur, gammel stodder”. 

 

Bid i ærme og bukseben

Flere - deriblandt Freddy Flinthagen - har meldt kvinden til politiet, både for omstrejfen på privat grund og angreb på personer. Freddy Flinthagen har også oplevet, at en tysk dreng, der var på ferie med sin familie, blev lagt ned af den ene af hundene, som Freddy Flinthagen og familiefaren med spark og råb måtte jage hunden væk.

Lørdag den 7. januar gik det ud over en 71-årig hundelufter, der var ude at gå tur på stranden. Hun blev bidt i buksebenet, og tirsdag 10. januar blev en anden kvinde bidt i ærmet på Kobbelgårdsvej i Borre. 

- Hun går tur flere forskellige steder, og i vores område løber hundene flere hundrede meter væk fra hende og ind i folks haver og på gårde. Hun har slet ikke styr på dem, siger Freddy Flinthagen.

For en måned siden kunne en læser fra Oddermose Strandvej berette om, hvordan en huskat 9. december blev flået levende af store hunde uden snor, som løb ind på privat grund, hvorefter ejeren kørte sin vej. 

Der er umiddelbart ikke tale om samme hunde og ejere, men Oddermose Strand-beboerne er ikke desto mindre frustrerede og forfærdede over tendensen med løse hunde, der farer på dyr og mennesker. 

 

Gammel vin på nye flasker

De mange anmeldelser er samlet og sendt videre til Anklagemyndigheden, og til Freddy Flinthagens store undren og frustration, gør det lokale politi intet.

Og han giver ikke meget for politidirektør Lene Franks seneste udmelding om fokus på borgernær politibetjening.

- Jeg blev så fortørnet. I radioen hørte jeg hende forleden tale om forebyggelse, tryghed, højere kvalitet, varetagelse af flere opgaver og styrket borgerkontakt. For mig lød det som om, hun var til et salgsmøde med fine ord. Ord, ord ord. Det er gammel vin på nye flasker, siger Freddy Flinthagen og tilføjer:

- Jeg er ikke ude på at klandre  lokalpolitiet. Hvis bare politiet i landdistrikterne kunne få nogle beføjelser og redskaber til at lave et godt praktisk stykke politiarbejde. De kan højst køre ud og sige ”Bøh”, men har ingen sanktionsmuligheder, fordi de skal vente på en anklager i Næstved. 

Sydsjællands Tidende er blevet henvist til advokaturchef Jeanette Vincentz Andersen for at finde ud af, hvad status er på sagen, men det har ikke været mulighed at få fat på hende. 

Klik her og læs mere om sagen: 

Politiet ser sagen an 

Hundeforening: Trist - men det ses ofte


Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
  • FOTOS: Frivillig...
Kommende arrangementer
21.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
21.
Okt
Ud i krudtet - foredrag LOF Vordingborg
21.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
21.
Okt
Vær med til at starte valgkampen Venstre i Vordingborg
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd