• www.henriks-hvidevarer.dk

Noordbo Handelen og Lollesgaard på Nyord skal begge lægge lokaler til filmoptagelser. I filmen smelter de to huse dog sammen og bliver ét og samme hus. Stanislav Sevcik (tv.) og Aske Bang spiller de to hovedroller i filmen. Foto: Mille Holst

Mønsk gys - på den gode måde

Ny dansk spillefilm med både humor, drama og gys skal i foråret optages på Nyord og i Ulvshaleskoven. Filmhøjskolen Møn støtter op om filmen, men filmfolkene har også brug for lokalbefolkningens hjælp.

Nyord/Ulvhale En råkold dag i starten af januar møder vi skuespillerne Stanislav Sevcik og Aske Bang på Nyord. De viser rundt på øen samt i Ulvshaleskoven, hvor de til marts går igang med optagelserne af den danske spillefilm ”Welcome to the Moon” instrueret af Aske Bang, der i 2017 blev nomineret til en Oscar for sin film ”Silent Nights”.

Komedie og gys på Møn
Ideen til filmen, der har Stanislov Sevcik og Aske Bang i hovedrollerne, opstod i Stanislav Sevciks sommerhus på Ulvshale, hvor han og Aske for små fem år siden gik lange ture i den fredede og vilde Ulvshaleskov, som sammen med Nyord inspirerede dem til manuskriptet til en film om både venskab og rent gys. 
- En dag blev vi jagtet af en vild ko. Vi sprang for livet, fortæller Aske Bang og begge mænd griner ved mindet.
Området er et af de mørkeste steder i Danmark - ja i hele Europa - og det tiltrækker især stjernekiggere.
- Men vi synes også, det er sjovt at lave en gyser på et af de mørkeste steder i Danmark, siger Aske Bang.
Da vi besøger Kongens ø, dukker en af naboerne op og Stanislav Sevcik benytter straks lejligheden til at forhøre sig om muligheden for at købe strøm hos hende, når filmoptagelserne går igang. Aske har hørt, at der en gang er blevet fundet et dødt menneske i bygningen, men det kender naboen ikke noget til. Aske slår det derfor hen som et falsk rygte, men da dørene i huset nogle øjeblikke senere begynder at smække, synes han alligevel, det er på tide, vi kommer videre.

Handlingen
I filmen ”Welcome to the Moon” skal Martin (Stanislav Sevcik) giftes, men da han næsten ingen venner har, arrangerer han selv sin polterabend for sine to eneste venner. Den ene melder afbud.
- Filmen bliver en ”Sideways” møder ”The Shining”, fortæller Aske Bang.
- Det er en venskabskomedie blandet med gys.
Stanislav Sevcik og Aske Bang er enige om, at det er sjældent, man har mulighed for at se en god gyserfilm i biograferne.
- Der er oftest ikke en god historie, mener Aske, der således har lagt stor vægt på at få skruet en ordentlig fortælling sammen til ”Welcome to the Moon”.
- Vi har lagt vægt på at lave en god humoristisk, rørende historie blandet med gys, forklarer han og håber at publikum vil være med på blandingen af grin, gru og gys.
Manuskriptet til filmen har Stanislav Sevcik og Aske Bang skrevet i samarbejdemed Askes far Ib Kastrup, der blandt andet står bag manuskriptet til ”Hvidsten Gruppen”.

Samarbejde med højskole
Bag filmen står produktionsselskaberne Milk & Honey og Nectar Film i samarbejde med Filmhøjskolen Møn. Det er meningen, at filmholdet skal bo på Filmhus Møn og desuden vil elever på filmhøjskolen få mulighed for at blive assistenter på forskellige funktioner i filmproduktionen som et led i deres højskoleophold.
Forstander på Filmhøjskolen  Møn, Lars Gandsø, ser samarbejdet som en ren win-win situation.
- Vi drømmer om at Stege gamle skole bliver et pulserende sted i byen, siger han og håber, at der én gang om året kan blive lavet en professionel film (kortfilm, dokumentar, spillefilm eller afsnit i en tv-serie) på Møn, og at højskolens elever kan tage del i arbejdet som led i deres uddannelse - præcis som de nu gør det med ”Welcome to the Moon”.
- Filmhus Møn skal være et hus, der emmer af produktion, siger han og glæder sig derfor over, at huset bliver stedet, hvorudfra filmfolkene hver dag tager, når de skal på optagelse.

Brug for lokales hjælp
Optagelserne starter 4. marts og finder sted indtil midten eller slutningen af april måned i år og forventes af få premiere i 2020. Filmholdet regner desuden med at holde Danmarkspremieren i Biografen i Stege ”med en masse kendisser”, som de siger.
Filmen er en såkaldt independent film uden støtte fra filminstituttet. Til gengæld har stifter af Zentropa, Peter Ålbæk, tegneren Anders Morgenthaler og Randal Kleiser, der i 1978 instruerede filmen ”Grease”, skudt penge i projektet. Der er desuden søgt fonde til det mønske filmprojekt. 
- Men vi har brug for hjælp fra lokalbefolkningen, siger Aske Bang, der oplyser at filmholdet kan bruge al form for hjælp fra kørsel over morgenbrød, kaffe, nødder til træ og maling. Al hjælp bliver nævnt i rulleteksterne, men der vil også blive mulighed for såkaldt ”product placement”, altså at vise for eksempel et logo i løbet af spillefilmen, hvor det giver mening for fortællingen.
Har du lyst til at hjælpe filmfolkene enten økonomisk eller praktisk, så ring eller skriv til filmens producent Carl Osbæck Adelkilde på produktionsselskabet Milk & Honey, telefon 2147 9065 og email: carl@milkhoney.dk

 

Fakta

• ”Welcome to the Moon” bliver indspillet på Møn i marts og april måned i år og forventes at få biografpremiere i 2020.
• Ialt medvirker cirka ti skuespillere og 15-20 folk bag kameraet.
• Produktionsselskabet Milk & Honey stod også bag optagelserne af spillefilmen Ninna i Præstø i 2018. Den får premiere sidst i 2019.

Noordbo Handelen og Lollesgaard på Nyord skal begge lægge lokaler til filmoptagelser. I filmen smelter de to huse dog sammen og bliver ét og samme hus. Stanislav Sevcik (tv.) og Aske Bang spiller de to hovedroller i filmen. Foto: Mille Holst

Filmes skal der også i Ulvshaleskoven. Skoven er så vild at man ifølge Aske Bang automatisk tænker: Hvis jeg skriger her, er der ingen, der hører mig. Foto: Mille Holst

Det gamle badehotel Kongens ø har stået tomt i to årtier og alt både indvendig og udvendig er ødelagt. Folkene bag filmen håber at få lov til at filme inde i huset, der skal være et sted, hvor man ikke kan komme ud fra, når først man er kommet ind. Foto: Mille Holst

Lollesgaard lægger lokaler til filmoptagelser i marts og april. Foto: Mille Holst

Et ødelagt badehotel. Efter sigende er der tidligere blevet arrangeret "smadre-fester" blandt unge som er mødtes på stedet udelukkende for at ødelægge. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar