Betina Johansen, indehaver af "Mønske kagekreationer" foran indgangen, hvor der lørdage vil være afhentning af "Ugens kage". Foto: Mette Neerup

Mønske kagekreationer tager kampen op

Når man bager festkager og alle konfirmationer, bryllupper og fødselsdage bliver aflyst, må man tænke kreativt.

Stege Bag firmanavnet “Mønske kagekreationer” gemmer sig en modig og passioneret kagebager. I april sidste år sprang Betina Johansen ud som selvstændig på fuld tid, efter at have bagt festkager på hobbyplan i fem år. 
- Jeg er ufaglært, men har altid arbejdet inden for restaurationsbranchen, siger Betina, der oplevede at efterspørgslen på hendes kager steg så meget, at det var svært at køre som hobbyvirksomhed.
- Jeg lejede et køkken, købte en stor røremaskine og så kørte det, fortsætter Betina, og tilføjer hun startede virksomheden med kun en lille opsparing og var klar over, at der de første år ikke er det store overskud i en nystartet virksomhed.

En opfindsom kunde
Men så kom Coronakrisen. 
- Ordrebogen var fyldt op med bestillinger til konfirmationer og andre fester, siger Betina, der måtte se alle bestillinger forsvinde som dug for solen. 
- Jeg opfordrede selvfølgelig mine kunder til at huske på mig, når de senere på året skulle holde fest, fortsætter Betina, der var på vej ned i et depressivt mode over hele situationen. En kunde kom hende til undsætning og  opfordrede hende til at sadle om for en periode og kreere en “ugens kage”. 
- Jeg forkastede ideen i første omgang, men kunden blev ved, fortæller Betina, der gav det et skud og allerede i denne første uge har fået 70 bestillinger på denne “uges kage”. Kagen afhentes lørdage ved en disk, som Betina har fået etableret ved det lokale, hun lejer til kagefremstilling. Afhentningen bliver spredt over en fem timers åbningstid og betalingen er foregået på forhånd. Kagen er beregnet til seks personer og koster 150 kroner. 
- Lokalbefolkningen har været så søde til at bakke op og der har endda været nogen fra Stubbekøbing for at hente en kage, siger Betina, der er helt overvældet over støtten.
Denne uges kage er til afhentning lørdag 28 marts. 
- Det bliver en mazarinkage med mørk chokoladeganache, hvid chokolademousse og friske bær som pynt, siger Betina og håber på fortsat lokal tilslutning til hendes alternative indtjeningsmulighed i disse tider. Kagen kan bestilles på mobil: 60 45 74 67. Kagen afhentes på adressen Kostervej 4a i Lendemarke.

Tema: 
Corona-situationen

Betina Johansen, indehaver af "Mønske kagekreationer" foran indgangen, hvor der lørdage vil være afhentning af "Ugens kage". Foto: Mette Neerup

Et eksempel på en festkage fra Mønske kagekreationer. Dette er en af de større kager. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar