Et budget med massive nedskæringer lurer i den meget nære fremtid, men der var plads til lidt uddelinger på kommunalbestyrelsens seneste møde. Foto: Michael Thønnings

Mens vi venter på budgettet - kort nyt fra kommunalbestyrelsen

Mens vi venter på budgettet

Det er lige før at politikerne for alvor skal i gang med en de mest kritiske budgetlægninger længe, hvor der er lagt op til at spare på de fleste kerneområder. Det var dog en nogenlunde positiv udlægning af den nuværende økonomisituation, der blev fremlagt ved KB som balancerende, og hvor man forventer et mindreforbrug de fleste steder. Dog måtte man lige flytte rundt på nogle midler mellem de forskellige forvaltningers kasser, ligesom man har bedt forvaltningerne holde igen resten af året, så man ikke overskrider servicerammen. 

 

Cabaretgrunden

 - En ny plan, men det er ikke meget bedre, indledte  Kirsten Overgaard (V), der gjorde klart at hun - og Venstre, med undtagelse af Eva Sommer Madsen - stadig synes det er en dårlig idé at bygge tre etager med 15 lejligheder på ”Cabaret-grunden” på Langelinie i Stege.

Men kun V, SF og R, var enige i den betragtning, så  nu er lokalplanen for boliger midt i Stege vedtaget, men sendes i høring, med lovning på et borgermøde i mellemtiden.

Heino Hahn (DF) påpegede dog, at hvis kapitalstærke folk med en masse midler har lyst til at købe gruden og lave den til natur, så er de velkomne.

 

Nedrivning af børnehave 

Kommunalbestyrelsen sagde god for at den tidligere børnehave på Parkvej 11 nede mellem stadion og Marienberg skole nu bliver revet ned og boligselskabet bygger i stedet 16 almene lejeboliger.

 

Spangen får nyt tag

Ungdomsklubben og ungdomsskolen på Spangen i Præstø, har længe ærgret sig over hullerne i taget, og onsdag frigav politikerne så 350.000 kroner til at få styr på sagerne.

 

Blomster og bier

Sidste år skrev avisen en del om Historisk Botanisk have og den miserable stand, den var i - endda her kort før 100-året. Den har dog fået en overhaling og som en del af sidste års budget blev der afsat 200.000 til at gøre noget mere ved den, og de penge blev onsdag aften blev sendt med blomsterbud fra byrådet. Men det var ikke den eneste blomstergave. Der blev doblet op og yderligere 200.000 blev sendt afsted, så der kan plantes stauder og blomsterløg ved rundkørsler og pladser i hele kommunen, som vi har set ved Eos og - for en stund - ved Ørslev-rundkørslen.

En større bevilling med flere små projekter - sendte desuden 1,8 millioner til ”kystprojekter” - primært på Møn. Heriblandt røg 150.000 kroner til vilde bier på Møn og 300.000 til ”biosfæreformidling”.

Et budget med massive nedskæringer lurer i den meget nære fremtid, men der var plads til lidt uddelinger på kommunalbestyrelsens seneste møde. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar