Festivaltovholder Elias Irgens Seidler på den sydvendte træterrasse, der inden længe atter bliver omdannet til mixerpultområde med telt, ledninger og lydfolk. Bag havetraktoren anes skelettet til festivalbaren. Foto: Tommy Christiansen.

Midsommer Festival klar til år syv

Den årlige musikfestival i villahaverne bag Adelgade 126 i Præstø er rykket helt tæt på Sankt Hans. 
2019-festivalen bliver afviklet i dagene 21.-23. juni med afstikkere til både Præstø Gamle Rådhus og Præstø Kirke. En weekend med masser af rytmer, sang, sammenhold og nabovelvilje.

Præstø Hvis ikke man vidste bedre, så kan det godt være en anelse svært, at forestille sig de tre åbne og stadig lidt vintertrætte havestykker i den østlige ende af Adelgade, skulle kunne danne rammen om endnu en musikfest med scener, madboder, barer og toiletområder.
- Men efter vores første arbejdsweekend her i Påsken, så ser det anderledes ud, siger Elias Irgens Seidler, der sammen med Marc Facchini udgør Festivalledelsen i Midsommer Festival.

Internationale rytmer
I år er der lige som sidste år booket tyve bands og artister til at underholde publikum fra Midsommerscenen og Teltscenen.
For de fleste bands vedkommende er de det, der kaldes nye upcoming bands, der her får muligheden for at udfolde sig på de sydsjællandske festivalscener.
Et enkelt navn Katinka klinger dog særlig bekendt for dem der lytter til P4 eller som var en tur i Pakhus 8, da hun slog sig løs med sin 2000 meter i Frit Fald.
- Og i år har der lige sneget sig et verdensband på. De kalder sig Faela og består af musikere fra Brasilien, England, Spanien, Argentina og Sverige. De spiller noget medrivende gang-i-den-musik med blæsere og det hele. Dem er vi glade for at kunne præsentere og jeg glæder mig personlig til at høre dem, siger Elias Irgens Seidler.

Nye tiltag
Hvert år forsøger den syv mand store bestyrelse i Midsommer Festival at finde på noget nyt, der kan gøre festivalglæden endnu bedre både for arrangørerne og for publikum.
- Sidste års nyhed med koncerter på Præstø Gamle Rådhus bliver gentaget. Og så laver vi en eller anden event i Præstø Kirke, det bliver programlagt senere. Derudover har vi været tidligt ude med særlige billettilbud til nogle af de andre foreninger i Præstø, som vi har et samarbejde med. Endvidere forsøger vi med en fællesspisning ved langborde lørdag i teltet med Teltscenen, fortæller Elias Irgens Seidler og fortsætter:
- Men noget af det vigtigste for os er, at beholde vores gode forhold til vores naboer, både de helt tætte og dem lidt længere væk. Så vi skal have lydsikret og lydisoleret vores natklublokale, så festivalen fortsat kan bevare den store nabovelvilje, vi har mødt gennem alle årene, siger Elias Irgens Seidler.

Frivillige og tilskud
En af grundpillerne i Midsommer Festivalen er det 70–80 personer store korps af frivillige, der hvert år sørger for opbygning og nedtagning af festivalplads, bartjanser, oprydning og alle mulige opgaver, der får sådan en festival til at rulle.
Årets festival har allerede solgt et pænt antal billetter i forsalg, så der bliver som sædvanlig rift om de små 500 billetter, der både dækker partout- og endagsbilletter.
Udover billetsalget modtager Midsommer Festivalen økonomisk tilskud fra blandt andet Vordingborg Kommune, Statens Kunstfond og et par andre fonde.
- Uden de tilskud ville vi slet ikke kunne lave en festival som denne her. Det giver os et pengemæssigt rygklap og en tro på, at vi har fået skabt en god og hyggelig festivaltradition i vores herlige baghaver. Til glæde for hele Præstø og Sydsjælland, siger Elias Irgens Seidler.

Fakta
• Midsommer Festival Præstø 21. – 23. juni 2019. Adelgade 126, 4720 Præstø. Info. www.midsommerfestival.dk. Billetsalg: tikkio.com.

Festivaltovholder Elias Irgens Seidler på den sydvendte træterrasse, der inden længe atter bliver omdannet til mixerpultområde med telt, ledninger og lydfolk. Bag havetraktoren anes skelettet til festivalbaren. Foto: Tommy Christiansen.

En tom og åben festivalplads set fra Hestemøllebroen. Om to måneder vil der lige inden for træporten være et stort telt med scene, midt på græsset vil der opholde sig flere hundrede festivalgæster og ved de høje træer bygges Midsommerscenen op. Og værsågod så er der en musikfest i gang. Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar