• www.henriks-hvidevarer.dk

På Midsommer Festival en fredag eftermiddag er konceptet afslappet stemning. Stående, hvilende på græs eller på et tæppe, lyttende til musik. Foto: Tommy Christiansen.

Midsommer Festival med fuld have

Den syvende udgave af Præstø Midsommer Festival kunne allerede inden starten melde helt udsolgt. Det betød masser af gæster i de magiske haver bag Adelgade 126 i Præstø. To hyggelige og afslappede dage med bragende solskin, musik på to scener, på Præstø Rådhus og i Præstø Kirke og spirende fokus på bæredygtighed betød glade smil hos både arrangører, publikum og musikere.

Præstø Det siges jo, at når et ægteskab har holdt i syv år, så er de værste muligheder for krise overstået. Og det gamle mundheld kan måske også godt passe på Midsommer Festivalen i Præstø.
- Ja nu er vi jo vokset med Midsommer Festival i syv år og er blevet større og vel også dygtigere fra år til år. Og vi har jo lært meget undervejs. Den rutine med opbygning af pladsen, afviklingen og nedtagning igen, kender vi jo, så vi har fundet en rytme her, siger Joakim Dandanell Nielsen, pressemand og med i inderkredsen af Festival bestyrelsen. Han fortsætter:
- Vi forsøger også fremadrettet at tænke bæredygtighed på Festivalen. Nu sorterer vi affald, forsøger at bruge mindre plastik i boderne og bruger flere glas, der kan vaskes og genbruges. Vi starter i det små, men vi skal have publikum med på bølgen i de kommende år.

Lokale klange og ord
Størsteparten af de mange bands og musikere, der spiller på årets Midsommerfestival kommer fra musikmiljøerne i København og Århus.
Men hvert år bliver festivalen åbnet med fuld knald på af det lokale band Nevermind Vermont. Og det er ikke helt tilfældigt at netop dette band skyder de årlige festivaler i gang. De er bogstaveligt talt på hjemmebane.
Forsanger i Nevermind Vermont Peder Irgens er indehaver af Adelgade 126 og lægger have til festivalen. Og det gør trommeslageren Peter Grostøl også. Han bor i nabohuset og Teltscenen står i hans baghave.
Sammen med de to øvrige bandmedlemmer Hans Palbøl og Per Johansen er de ved at indspille en LP med egen musik.
- Vi har allerede udgivet tre numre, der kan høres på Spotify og Youtube og vi regner med at udgive resten i løbet af efteråret, fortæller Peder Irgens, der både som musiker og som en del af festivalholdet kan glæde sig over en velbesøgt Midsommer Festival.

De frivillige
Selvom det er Katinka, M. Rexen, Gurli Octavia, Lowly og Faela og de andre etablerede navne på festivalplakaten, der bærer Midsommer Festivalen, så kan man ikke undgå at lægge mærke til de mange hvidblusede frivillige personer i festivalhaverne.
En bakke med glas, en affaldskurv der får skiftet pose, en fadøl der langes over en bardisk eller flok billetter, der skal byttes ud med et festivalarmbånd, noget der skal sættes op og pilles ned.
- Det er supervigtigt med alle de frivillige, der hvert år knokler på festivalpladsen. I år er der cirka firs mennesker, der får tingene til at ske, siger pressemand Joakim Dandanell Nielsen og fortsætter:
- Mange er gengangere, der kommer år efter år, og de kender rumlen. Men der kommer heldigvis også nye til som er med i fællesskabet om at gøre Midsommer Festival til det den er, siger han.

 

 

På Rådhuset og i kirken

Præstø Kirke dannede for første gang ramme om en koncert fra Midsommer Festivalen.

Præstø De to guitarister Aumayr og Koefoed tryllebandt godt 100 festivaldeltagere, der midlertidigt havde forladt deres tæpper på græsset, for at tilbringe en times tid med toner og klange i de hellige haller.
Byrådssalen på Præstø Gl. Rådhus var lige som sidste år base for tre små intime koncerter med bare 15 publikummer ad gangen.
I år var det Nicolai Noa, der underholdt med sine egne ofte selvudslettende tekster, bakket op af guitar og keyboard.
Efter koncerterne kunne man fornemme på både publikum og musikere, at det var en fin ide at henlægge koncerterne til Byrådssalen, der i generationer var demokratiets højborg i den gamle Præstø Kommune.
Forslaget er vedtaget. 

På Midsommer Festival en fredag eftermiddag er konceptet afslappet stemning. Stående, hvilende på græs eller på et tæppe, lyttende til musik. Foto: Tommy Christiansen.

Præstø bandet Nevermind Vermont for fuld udblæsning. Fra venstre Hans Palbøl, guitar, Peder Irgens, sang, Per Johansen, bas og Peter Grostøl bag trommerne i røg, damp og solskin. Foto: Tommy Christiansen.

Nicolai Noa med musikerne Nikolai Poulsen guitar og Peter Sabro på keyboard til intimkoncert i Byrådssalen på Præstø Gl. Rådhus. Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar