• www.henriks-hvidevarer.dk

Da Borgcentret åbnede i 2010, var der kø for at komme ind og det håber man på kan gentage sig, når man forsøger sig som kulturhus med flere alternative arrangementer.

Museum vil vise yoga og teater

Der kommer både teater, foredrag med forfattere og yoga på Borgcenteret, der har sat gang i planerne om at bliver områdets kulturhus fremfor ”kun” et museum.

Vordingborg - Vi breder repertoiret ud og vil gerne være et kulturhus, der trækker flere til, siger kommunikationsleder, Carina Schou fra Danmarks Borgcenter, der vil have flere gæster til at kigge forbi den gamle kongeborg og museet.
Således har de netop lanceret et program for efteråret, der blandt andet byder på foredrag af forfatteren Leonora Christina Skov, der kigger forbi den 24. oktober.
- Det passer meget godt ind med de stærke kvinder, der har været på borgen tidligere, fortæller Carina Schou, der også har andre ting på programmet.
I løbet af august og september, vil der hver lørdag være mulighed for at dyrke morgenyoga på ruinterrænnet. Foreløbig fire gang, hvor man møder op klokken 8.30.
Derudover har Steffen Sommerstedt, der har det lokale teater Aspendos, planlagt et par forestillinger. Han kigger forbi den 18. august, hvor han spiller 10.30 og klokken 12, hvor man kan opleve hans stykke ”Emil og træmand nummer 100”.
Desuden kommer Dennis Lydom med sit Johnny Cash--foredrag i november.
Der er dog også noget rent museums-agtigt, for blandt andet Masnedøfortet, er ganske populært.
- Der laver vi to eksklusive omvisninger på fortet - den 11. og den 25 august klokken 13 til 14, fortæller Carina Schou.
- Vi vil gerne brede budskabet om museet ud til flere mennesker, så der også kommer nogen andre end dem der lige interesserer sig for historie, siger hun.
- Hvis de kommer, så får de også en del af museumsoplevelsen og hvad det kan være, påpeger  hun og håber at de ikke-museale arrangementer vil åbne øjnene  for nye potentielle publikummer.

Da Borgcentret åbnede i 2010, var der kø for at komme ind og det håber man på kan gentage sig, når man forsøger sig som kulturhus med flere alternative arrangementer.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar