• www.henriks-hvidevarer.dk

Hans Erik og Sharmali Nielsen sammen med Farmor i gårdbutikken på Nordgården, hvorfra der blev uddelt 50 gratis pakker kød fra frilandsgrise. Foto: Ulrik Jensen

Når det er en gave at give

Nordgården i Kastrup donerede via Farmorhuset kød til julemaden til trængende familier i lokalområdet.

Kastrup En gruppe værdigt trængende børnefamilier kan gå julen i møde med en forsikring om, at julemaden er sikret. Flæskestegen til juleaften er oven i købet nok af en bedre kvalitet end den, der står på de fleste juleborde. 
Søndag formiddag udleverede indehaverne af Nordgården i Kastrup Hans Erik og Sharmali Nielsen nemlig 50 stopfyldte poser med frossent kød fra deres frilandsgrise. Poserne indeholdt udover en flæskesteg også koteletter, pølser og fars - alt sammen smagfuldt kød fra Nordgårdens egne fritgående grise, som inden slagtning har boltret sig i gårdens store indhegninger. 

Glad når andre er glade
Hans Erik Nielsen, der egentlig er uddannet skovfoged og indehaver af A-flis i Ørslev, har i en årrække drevet Nordgården som en slags hobbylandbrug med fokus dyrevelfærd:
- Via vores firma tjener vi vores penge i lokalsamfundet og vil gerne give noget tilbage. Produktionen på Nordgården er gået stærkere end forventet, og i stedet for at bruge kræfter på at finde alternative afsætningskanaler, donerer vi 50 kødpakker til familier, som har udfordringer ved at få dagligdagen til at hænge sammen og dermed har det ekstra svært i forbindelse med julen.
Hans Erik Nielsens hustru Shamali, der har en buddhistisk baggrund, supplerer:
- Jeg kommer fra Sri Lanka, hvor vi er vant til, at vi hjælper hinanden og især tager vare om de svageste medborgere. Derfor opstod den fælles ide om at dele ud af vores overskud. 
- For os er det en julegave i sig selv at give noget væk til folk, som trænger.  Vi kan jo se, hvordan vi gør folk glade,  lyder det samstemmende fra ægteparret, som med stor gæstfrihed tog i mod de børnefamilier, som kom forbi.

Lidt ekstra med hjem
- Hvor mange er I, spurgte Hans Erik Nielsen, når en ny familie dukkede op, inden han rundhåndet udleverede en eller to poser kød. (Hver til en værdi af cirka 650 kroner.)
De fremmødte, som typisk var enlige mødre med børn,  fik også tilbud om at tage et gratis juletræ med hjem.
Hans Erik Nielsen har udover A-flis i Ørslev en stor eksport af juletræer og har i år sendt ikke mindre end 112.000 juletræer ud i hele Europa. De mange juletræer dyrkes dels på egne arealer dels i samarbejde med lokale godser som Gavnø, Rosenfeldt og Corselitze. 

Farmor fandt familierne
De fleste af modtagerne, som kom forbi Nordgården søndag formiddag,  havde fået tilbuddet via Farmor fra Farmorhuset. Udover mange andre aktiviteter arrangerer Farmor blandt andet gratis fødselsdagsfester for trængte børnefamilier, og hun har i forvejen mange kontakter i lokalsamfundet. Andre modtagere havde fået nys om de gratis kødpakker og juletræer via opslag eller på anden vis.

Ingen spørgsmål
- Når folk kommer hertil for at få hjælp, er det fordi de er i nød, og så behøver de ikke stå til regnskab og redegøre nærmere for deres situation, lød det fra Farmor, alias Anette Andersen.
Det var Hans Erik og Sharmali Nielsen helt enige i og bød indenfor i gårdbutikken, hvor kødpakkerne var linet op på rad og række klar til udlevering - og hvor der i øvrigt var æbleskiver og gløgg - med og uden alkohol. 
 

Hans Erik og Sharmali Nielsen sammen med Farmor i gårdbutikken på Nordgården, hvorfra der blev uddelt 50 gratis pakker kød fra frilandsgrise. Foto: Ulrik Jensen

Nordgården drives som en slags hobbylandbrug af Hans Erik Nielsen, som har fokus på dyrevelfærd. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar