Maj-Britt Koch Scheibye, der i stykket spiller en snotforkælet og hysterisk Susanne, ordner hår på Bent Larsen og Karen Holm, der i stykket spiller bankdirektørparret Krebs. Foto: Mette Neerup

Når krybben er tom…

Når krybben er tom... er titlen på årets lystspil, som de glade amatørskuespillere i Kalvehave amatør teater opfører i den sidste weekend i marts.

Viemose Når krybben er tom, bides hestene. Det ordsprog kender vi alle og vi kan også fornemme, hvad der kan opstå af forviklinger, intriger og drama, når lystspillet folder sig ud. Igen i år er der lagt op til en fornøjelig forestilling med stor belastning af lattermusklen, når folkene fra Kalvehave amatør teater viser årets store forestilling. 
Holdet bag opsætningen er den samme som sidste år. Torsdag aften er øveaften som vanligt og der er altid rigelige mængder af kaffe, kage og godt humør, når der øves. Scenen har været stillet op og taget ned adskillige gange siden nytår, da der også er andre, der benytter egnshuset i Viemose, hvor det hele foregår. Men her i den sidste tid inden det går løs med forestillingerne, får scenen lov til at stå og møblerne er også kommet på plads, så skuespillerne i højere grad kan øve, hvor og hvordan de skal bevæge sig rundt på scenen. Stykket øves og øves, replikkerne og gestikulationen finpudses. 

Skuespillertrup med alder
Når man skuer ud over gruppen af udøvende amatørskuespillere, er det tydeligt, at gennemsnitsalderen er rimelig høj. Der kommer kun sjældent nye folk til.
- Alle er mere end velkomne til at møde op til vores åbne generalforsamling, siger Marlene Petersen, der som altid sørger for, at ingen skal gå sultne eller tørstige fra en øveaften. Det er også hende der står for tre-retters menuen til forestillingerne fredag og lørdag aften. Marlene er dog leveringsdygtig i meget mere end mad. Den yngste skuespiller på holdet er Silas. Han er Marlenes søn og nærmer sig de 16 år. 
- Jeg spiller Vagn, som er trafikassistent, siger Silas, der har spillet med i de sidste tre sæsoner. 
- Det var Gitte (instruktøren red.) der kontaktede mig og spurgte om jeg ville være med, siger Silas, som på det tidspunkt kun havde været med bag kulisserne sammen med sin mor. 
- Jeg skulle lige tænke over det, for førhen var jeg meget genert. Men jeg sagde ja, og det har hjulpet mig rigtig meget i forhold til at turde at stå foran mange mennesker. Det kan jeg også mærke i skolen, hvor det ikke mere er et problem for mig at fremlægge for klassen, siger Silas, der kun kan opfordre andre unge til at prøve det af. 

Med spisning og dans
Årets stykke er blevet finpudset af Maj-Britt Koch Scheibye så det passer i formen og stil til Kalvehave-amatørerne. Gitte Valbo instruerer og  Søren Musik har komponeret et par sange til stykket. I det hele taget ligger der et kæmpe arbejde bag kulisserne. 
For at honorere dette, afholdes der lørdag den 14. marts en generalprøve, hvor alle frivillige er inviteret og hvor der efterfølgende vil være fællesspisning og hyggeaften.
For alle andre, er der også rig mulighed for at blive godt underholdt.
Forestillingen opføres fredag den 27. og lørdag den 28. marts klokken 18. 
Efter forestillingerne serveres en tre-retters menu og derefter spilles op til dans. Søndag den 29. marts spilles stykket om eftermiddagen og der serveres kaffe og lagkage. Der er mulighed for at købe billetter hos Maja Veje på telefon 55380503. Der er også mulighed for at følge med på hjemmesiden, www.kalvehaveamatoerteater.dk

Maj-Britt Koch Scheibye, der i stykket spiller en snotforkælet og hysterisk Susanne, ordner hår på Bent Larsen og Karen Holm, der i stykket spiller bankdirektørparret Krebs. Foto: Mette Neerup

Silas og Marlene Petersen er mor og søn. Silas spiller trafikassistent Vagn i stykke. -Førhen var jeg meget genert og jeg er da stadig spændt når jeg skal stå foran 90-100 mennesker, siger Silas, der har spillet med i tre år. Foto: Mette Neerup

Der øves på scenen. Fra venstre er det Lizzie, alias Hanne Grønager, kogekonen Stine, alias Maja Veje og Susanne, alias Maj-Britt Koch Scheibye. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar