• www.henriks-hvidevarer.dk

Emil Levring har et helt cykelværelse i familiens parcelhus i Vordingborg, hvor han både opmagasinerer alle sine reservedele og cykeltøj, men hvor han også kan cykle - som her på en ”fiktiv landevej”. Foto: Mille Holst

Når sporten tager mere end ens fritid

Når cykelsporten går hen og bliver seriøs stiller det store krav både til udøverens diciplin og til ens pengepung. Vi har mødt Emil Levring, der har skaffet sig en privat sponsor, for at kunne fortsætte med den cykelsport, han brænder efter.

Vordingborg Emil Levring brænder for cykelsporten. Men det er en dyr sport som ikke blot kræver ofre i forhold til forældrenes pengepung, men også mange ”nej tak” til klassekammeraternes fester med alkohol og sene sengetider. Emil går tidligt i seng hver dag og han både træner og spiser efter et skema. Selvfølgelig er der plads til lidt ekstra slik eller chips en dag, men ikke meget, for hvis kosten er forkert, går han kold på de lange cykelture på landevejen.
Selvom Emil går i 9. klasse lægger han minimum 70 timer på landevejene på sin cykel hver måned, og cyklen er fremme hver dag.
- Jeg er hjemme fra skole cirka klokken 14, så skal jeg bare have cykeltøjet på, siger Emil Levring, der er glad for, at skolen ikke samtidig giver ham mange lektier for. I øjeblikket arbejder han desuden i Lidl for at tjene penge til sin cykelsport, men han regner ikke med at blive ved med at have tid til fritidsjobbet; der skal simpelthen lægges for mange timer på landevejene ved siden af at han skal passe sin skolegang.

Et niveau op
Emil Levring er netop - efter at være fyldt 16 år - kommet op i Juniorklassen, og er blevet optaget som ”boble” på Juniorteamet, der er et fælles team bestående af de bedste ungdomsryttere i Næstved og Slagelse cykelklubber.
- Det er en stærk klasse, fortæller Emil Levring, der her vil skulle deltage i løb på 120 kilometer og hvor gennemsnitshastigheden er på omkring 40 kilometer i timen.
Han får i det kommende år mulighed for at træne sammen med teamet med henbliki på at blive optaget senere. 
- Det er en fantastisk mulighed for unge ryttere som mig, der går fra at have det hyggeligt og sjovt til stadig at have det sjovt, men også komme ud i nogle træningstimer, hvor det er lidt surt, fortæller Emil Levring og rister sig et par humpler rugbrød. Hans nye træner kommer forbi senere på eftermiddagen, hvor Emil skal køre en ftp-test, hvorudfra hans næste træningsprogram bliver lagt. For at kunne levere så god en test som muligt, skal han have både rugbrød og sukker i kroppen - og masser af vand - og den optankning begynder et par timer forinden. Men Emil har styr på både tiden og mængden af mad og lader sig ikke forstyrre af en journalists spørgen.

Cykelværelse og fri barrer
Emil Levring åbner døren til sit cykelværelse. Her hænger cykler på væggene, her er en ”fiktiv landevej”, ekstra dæk og alverdens andre cykelremedier. Fra skabet, der er fyldt med cykeltøj, trækker Emil en boks frem med hans lager af forskellige energibarer. Mange andre teenagedrenge ville nok ønske at have en sådan sukkerbombe til fri afbenyttelse, men for Emil er de nødvendige på hans lange daglige cykelture.
Bagefter folder han den ”fiktive landevej” ud og sætter sig op på cyklen og viser, hvordan vejen fungerer. Han får hurtigt fart på, men har hænderne på bremserne hvis nu, cyklen skulle glide af banen og drøne ud i værelset.

Lokal sponsor træder til
På det niveau, hvor Emil Levring træner i dag, kræves der en tung pengepung. Cykeludstyret er dyrt og det bliver slidt. Derfor har Emil taget kontakt til malermester Willi Becke og bedt ham være sponsor for ham - hvilket Willi Becke har sagt ja til. Han forsøger dog at få flere kolleger med på holdet, så der er flere virksomheder om at støtte op om Emil Levrings talent.
- Jeg støtter fordi jeg som udgangspunkt godt kan lide unge ambitiøse folk. De går som voksne hen og bliver ledere, siger Willi Becke. der ikke regner med selv at få noget ud af sponsoratet.
- Den her form for sponsorat er støtte. Det er ikke meget, jeg har ud af det, siger han og stiller derfor heller ikke en masse krav til egen synlighed.
- Men det er klart, står han en dag på podiet i Tour de France, så husker han forhåbentlig også på mig, siger han.

Emil Levring har et helt cykelværelse i familiens parcelhus i Vordingborg, hvor han både opmagasinerer alle sine reservedele og cykeltøj, men hvor han også kan cykle - som her på en ”fiktiv landevej”. Foto: Mille Holst

Når der cykles i cykelværelset sker det med særligt hårde dæk. Et almindeligt dæk bliver alt for hurtigt slidt op. Foto: Mille Holst

Nogle af de energibarrer, Emil ikke vil undvære på sine lange cykelture på landevejene. Foto: Mille Holst

Der er meget lir forbundet med cykelsporten - for eksempel placeringen af gps, bremser, formen og tykkelsen på styret...Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar