• www.henriks-hvidevarer.dk

Ved bålet ristede børnene skumfiduser. Foto: Ulrik Jensen

Natur og sjov

Med en beliggenhed klods op af Hulemosesøen og Vintersbølleskoven, er det naturligt for daginstitutionen De Fire Årstider at benytte sig af det, naturen byder på. Vi kiggede med, da institutionen i fredags afsluttede et af sine naturprojekter.

Nyråd Med sin beliggenhed lige ved Vintersbølleskoven og overfor Hulemosesøen er det oplagt, at man i Børnehaven De Fire Årstider bruger naturen meget aktivt i dagligdagen.
I fredags holdt man en fællesdag for vuggestue- og børnehavebørnene som afslutning på et længere forløb, hvor man har sat fokus på ild, vand, jord og luft.
Dagen, som man kaldte Natur og Sjov, bød på diverse aktiviteter på legepladsen, hvor børnene kunne prøve kræfter med forhindringsbanen, grave efter guld i sandkassen, riste skumfiduser over bålet, blæse sæbebobler og mærke isterninger i munden i forhold til en varm vingummi.
Og helt i tråd med temaet begyndte og sluttede dagen med Poul Kjøllers ”Der er så fuldt af sjov inde i en skov”.

Mere plads og albuerum
Fra lederen af De Fire Årstider Lisbeth Juliussen lyder det: 
- Vi ligger i et meget naturskønt område, og det benytter vi os af ved at bruge uderummet så meget som muligt. Det gælder både vores eget store legeområde og den nærliggende skov, sø og strand.
- I De Fire Årstider finder vi det meget vigtigt, at børnene får en fornemmelse for årets gang, årstidernes skiften, at de lærer at passe på naturen og kender nogle af de ting, vi finder på vores udflugter.
- Børn har brug for at røre sig, bruge kroppen, klatre, løbe, balancere og hoppe. At være ude betyder også at der er mere plads og albuerum. Forskningen viser, at børn, der er meget ude bliver bedre til at koncentrere sig, er mindre syge og får en god motorik. 

Noget for store og små
På De Fire Årstider har børnene deres faste gang rundt om i naturen omkring Nyråd. De store går længere væk; de små bliver lige i nærheden af institutionen.
- Natur og Sjov er afslutningsdag på den seneste projektperiode. Men vi bruger jo omgivelserne hver dag året rundt. Vi har direkte adgang til skoven, hvor vi kan bygge huler eller plukke ramsløg og brændenælder til pesto.  Gemt godt af vejen i skoven ligger Beværterhuset, som ofte er udflugtsmål for de større børnehavebørn.  Hulemosesøen ligger på den anden side af vejen, og her kan vi kigge på ænder og gæs, fiske med fiskenettene eller plukke hyben til marmelade.  Rideskolen er et yndet udflugtsmål for vuggestuen, hvor børnene kan klappe hestene og give dem græs, fortæller Lisbeth Juliussen.

Ved bålet ristede børnene skumfiduser. Foto: Ulrik Jensen

Dagen startede med, at børnene sang Poul Kjøllers ”Der er så fuldt af sjov inde i en skov”. Foto: Ulrik Jensen

Forhindringsbanen var en udfordring. Foto: Ulrik Jensen

I sandkassen gravede børnene efter guld. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar