2 af de rød-hvide og 2 af grøn-hvide – hvor blev bolden af? Foto: Lise-Lotte Iuel

Nederlag på hjemmebane til PIF lørdag eftermiddag

Seniorherrerne spillede lørdag eftermiddag kamp mod NIF, Næstved, som gik til pause med et enkelt mål, som Julius Kragh Jørgensen udlignede ti minutter inde i anden halvleg, men desværre fik ’næverne’ igen mål godt et kvarter før kampens afslutning og kunne dermed tage hjem med en sejr på 2-1.

Fodbold Vejret fejlede ikke noget, og ej heller et veloplagt hjemmebanepublikum, men desværre måtte seniorerne fra Præstø se sig slået efter en ellers forholdsvis jævnbyrdig og fair kamp. Holdets nye træner Paw Langer, som er blevet knyttet til PIF her hen over sommeren, er heldigvis glad og tilfreds med sit trænerskifte, da han ser stor kampiver og motivation hos sine spillere.

Erfaring fra Nykøbing FC
- Jeg kommer fra Nykøbing Fodboldklubs serie 2, så skønt seniorerne her i Præstø kun spiller i serie 3, er jeg alligevel supergodt tilfreds med klubskiftet, da det for mig egentlig ikke handler så meget om, hvor langt oppe i fodboldhierarkiet man ligger, men mere om der er drive og udvikling forbundet med arbejdet, udtaler træner Paw Langer. 
- Og jeg oplever, at spillerne er totalt dedikerede, og fremmødet er i top, og foruden al det rent spiltekniske har vi det også rigtig godt med hinanden, hvilket i den grad er alfa og omega. Hvis ikke relationerne mellem træner og spillere og spillerne indbyrdes er i orden, så kan hver enkelt være nok så dygtig til at trylle med en bold, men holdspillet fungerer ikke optimalt, fortsætter Paw Langer. 
- Dertil kommer også den rolle, holdet som sådan spiller i byen, så det er megafedt, at så mange tilskuere støtter op om kampen en dag som i dag mod Næstved, så fodboldentusiasterne også kan få afløb for interessen helt lokalt med spillere, de kender fra alle mulige andre sammenhænge i den gamle købstad. 
Mere præcist arbejder jeg med at få den enkelte spillers talent udviklet optimalt på den nørdede måde, men stadig på en facon, så det både er sjovt og underholdende at være med på holdet, slutter Paw Langer og brøler en besked ud over banen til de rød-hvide spillere. 
Paw Langer bor på Falster, arbejder i Vordingborg og er far til tre børn, men alligevel giver han sig tid til at køre til Præstø cirka tre gange om ugen, idet han er af den formening, at trækker opgaven nok i én, skal man nok finde tiden. Han er optaget af at danne relationer til sine spillere og mener, at begrebet tillid er nøgleordet til et velfungerende fodboldhold, og at de sociale bånd også spiller en væsentlig rolle, når kampånden skal optimeres. Derfor er der blandt andet fællesspisning en gang om måneden. 

Måske ét hold mere
Der er godt tyve spillere på seniorholdet, men det er ikke helt nok til to hold, så den forholdsvis nye formand for Præstø Idrætsforening Tonni Ristorp håber, at den nye træner Paw Langer vil kunne være et af de trækplastre, der skal til for at få lokket lidt flere fodboldherrer med. 
- Man plejer at skulle bruge femten mand for at kunne kalde sig et hold, og det kniber det altså lidt med, hvis vi skal kunne stille op med to hold. På det hold, der stiller op i dag, er den yngste vel 17 år og den ældste midt i trediverne, så når der er et sådan spænd i aldersfordelingen, må der være lidt flere derude, der kan tænkes at ville forlade sofaen og komme ud på banen i stedet, smiler Tonni Ristorp, der i øvrigt også er i gang med at etablere e-sport i klubbens regi. 
- Det er helt sikkert sjovere for børn og unge at dyrke e-sport i klublokaler med en uddannet træner end at sidde hjemme på kammeret alene, så det er en niche, vi helt sikkert vil gøre mere ud af fremover, slutter Tonni Ristorp, der kun har boet i Præstø i tre år, men som allerede har fået den fine titel som formand for PIF.

2 af de rød-hvide og 2 af grøn-hvide – hvor blev bolden af? Foto: Lise-Lotte Iuel

Paw Langer har siden juni været træner for PIF’s seniorherrehold. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tonni Ristorp har været formand for PIF siden februar. Her på Præstø Stadion lørdag eftermiddag. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar