Nedrivning

Det er meget trist at erfare, at de nye ejere af Katrinedal gods ved Stege Nor har ansøgt kommunen om tilladelse til at nedrive den gamle slægtsgårds fine, historiske hovedbygning fra 1808. Vi har foreløbig mistet to markante hovedbygninger på øen ved hhv. Klintholm og Marienborg, og det er vel ikke ønskeligt lidt efter lidt at få nedrevet næsten alle større hovedbygninger på Møn.
Vi ved på den anden side godt, at det er svært at skaffe midler til bevaring af disse bygninger - især når de som i Katrinedals tilfælde ligger langt fra alfarvej.
Men måske man kunne åbne både stedet og området for offentligheden ved at etablere et informationscenter om Stege Nors natur og historie i en af udbygningerne. Hvor mange tænker for eksempel på, at der mod øst i Noret er rester af et voldsted fra vikingetiden?
En eller flere af vores mange cykel- og vandreruter kunne måske også omlægges, så Katrinedal udgjorde et støtte- og pausepunkt.
Vi snakker jo ikke ”horder af turister”, men mennesker der er interesserede i og respekterer Møns dejlige natur.
Vi er sikre på, at man i fællesskab kan finde nogle gode løsninger, så der kan skaffes midler til istandsættelse af bygningerne.

 

Rigmor Nielsen, Bygnings-og landskabskultur Møn
Sprovegade 20
4780 Stege

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar