Nej til nyt rådhus...

Flertallet i byrådet har nu besluttet at bruge minimum 125 millioner på et nyt rådhus i Vordingborg by. Dette vil man blandt andet gøre på bekostning af juletræer, bogbusser og andre økonomiske ligegyldighder i forhold til kommunens samlede budget på cirka 3 milliarder. Derudover vil man låne pengene eller tage dem fra kassen. På den baggrund kommer vi iøvrigt  meget tæt på at blive sat under statslig økonomisk administration.
Fra fletalsgruppen bliver det fortalt, at det koster det samme at renovere det gamle rådhus, som det gør at bygge et nyt. Det fortæller en ældre ingeniørrapport fra 2014 nemlig. 
Virkeligheden er bare, at der ikke foreligger flere konkrete renoveringstilbud. I virkeligheden aner man ikke hvad det koster at renovere vores gamle rådhus, som for nylig har fået opdateret og renoveret køkkenet, så man kan betjene de ansatte på det nye borgerservicecenter. Løbende forbedringer og renoveringer fra 2014 på ialt 12,5 millioner tager den omtalte rapport slet ikke højde for og regner ind.
Det lyder for mig helt på månen og som endnu et eksempel på, at man skalter og valter med vores skattekroner. 
Med denne beslutning prioriterer man borgerne i Vordingborg by og skruer igen ned for den kommunale service i vores lokalområder. Vi nedprioriterer vores egne yderområder. Det tilskynder ikke befolkningstilvækst.
Kommunal service og tilstedeværelse i lokalområdet er ikke blot et spørgsmål om kroner og ører. Det er et politisk valg og et spørgsmål om holdninger og værdier. Vi betaler alle den samme kommuneskat og må forvente et minimum af fokus uanset hvor man bor i kommunen.
Jeg har svært ved at se hvilken glæde borgere i Lundby, Bårse, Jungshoved og Møn skulle have af et ”borgerhus” i Vordingborg by. Det er utopi udtænkt at ”byboere” i Vordingborg.
 

Ronni Benjamin Lykkehus
Birkealle 19
4760 Vordingborg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar