• www.henriks-hvidevarer.dk

Den lokale instruktør, Fabian Wullenweber (th.) under optagelserne i Egelyparken i vinters. Nu skydes premieren på ”Ninna”. Arkivfoto: Brian Romberg

Ninna er ikke under træet

Spillefilmen ”Ninna”, der er indspillet i Præstø bliver udskudt og får først premiere ved juletid 2019. Der er for meget konkurrence, mener folkene bag.

Præstø Den lokaltfinansierede og Præstø-centrerede dramakomedie-film ”Ninna”, der sluttede optagelserne i maj, ligger sådan set klar og er endda testet på et publikum. Men ingen får den at se før om et år.
Den skulle ellers have premiere nu her den 6. december og der var lagt an til særlige lokale visninger og events, men alt rykkes.
- Der er bare rigtig mange gode danske og udenlandsske film her op til jul i år, så vi har besluttet at skubbe den, siger producer Kasper Graversen.
Han henviser blandt andet til ”Krig og Kærlighed” og Paprika Steens nye film, som de helst ikke vil konkurrere mod.
- Ninna minder meget om Paprikas, siger han og påpeger at de også fra filminstituttets side har rådet dem til at skubbe filmen. Sagen her er så, at den er meget julet. Filmen forgår for en stor dels vedkommende ved juletid, så det er ikke muligt blot at skubbe den et par måneder - den skal skubbes helt til næste jul.
- Folk vil synes, at det er underligt at se en film om vinter og jul, når man er i marts, påpeger producenten.
Han garanterer dog, at der ikke at er nogen  problemer med filmen, som blandt andet har fået 400.000 kroner fra kommunen kassen, ligesom man har lovet at området netop bliver  promoveret, når den kan ses i biograferne.
- Den er rigtig god. Den har testet rigtig godt hos dem, der har set den, så vi vil rigtig gerne have den bredt ud, siger produceren.
Men der er altid rigtig mange film omkring jul - kan i være sikre på der ikke er endnu større konkurrence næste år?
- Det er vildere i år, end det plejer, men nej, det kan vi ikke vide. Men den kommer helt sikkert til næste år. Det er jo så det sats man må lave, siger Kasper Graversen.
Han har ikke den endelige dato, men forventer at det bliver op mod jul 2019, at den ruller over de store lærreder. Han lover desuden at der nok skal foregå særlige events i lokalområdet og at den selvfølgelig skal vises her, som et af de første steder.
 

Den lokale instruktør, Fabian Wullenweber (th.) under optagelserne i Egelyparken i vinters. Nu skydes premieren på ”Ninna”. Arkivfoto: Brian Romberg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar