• www.henriks-hvidevarer.dk

Nisser i alle afskygninger skabt af Ulla Schnabel. Foto: Mette Neerup

Nissemylder i Bogø forsamlingshus

Det myldrede med nisser og emmede af julehygge i Bogø forsamlingshus den første søndag i november.

Bogø Vanen tro var der julemarked den første november-søndag i Bogø forsamlingshus. Her var nisser i alle størrelser, strikkede sokker, hæklede tæpper, pileflet og meget mere. Der var også mulighed for at nyde årets første æbleskiver i ”julecafeen”.
Gerd Larsen fra Møn har fyldt et helt bord med julepynterier, som hun selv har fremstillet. Med undtagelse af nogle metaljuletræer som hendes svigersøn har kreeret. - Jeg har været med seks-syv år, fortæller Gerd. 
- Det giver et godt salg at være et af de første julemarkeder, for der er jo så mange af dem, fortsætter hun mens der kommer nysgerrige folk forbi i en lind strøm.
Knap så julet er Marianne Lindes stand. 
- Jeg har lidt hæklede juleklokker og en rød grydelap, men ellers er det mest huer og sokker og selvfølgelig sjaler jeg har med, fortæller Marianne, der er i gang med at hækle et sjal. 
- Jeg har været med i i hvert fald ti år. Et år, da det var bidende koldt udenfor, solgte jeg en masse huer, men man ved aldrig, hvad der sælger, afslutter Marianne.
I Ragna Stryhns stand, er der ingen jul at spore. Hun sælger da også mest til julegaver. De store tæpper af hæklede firkanter er et stort arbejde at lave. 
- Det tager fire hæklede firkanters tid at køre tog til København, siger Ragna, der både hækler og strikker.

Nisser i alle afskygninger skabt af Ulla Schnabel. Foto: Mette Neerup

Marianne Lindes stand med strik og hæklerier. Sokker til de mindste og huer til voksne. Marianne Linde er i fuld gang med at hækle et sjal. Foto: Mette Neerup

Gerd Larsen og hendes nissemylder. Foto: Mette Neerup

Der var god stemning, da årets andet julemarked fandt sted søndag på Bogø. Årets første marked var i øvrigt dagen før i Over Vindinge. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar