Fra venstre er det Jonas Frost, Lasse Rygaard, Sebastian Werneburg og Michael Pedersen i fuld gang med at male det nye grillskur i NFB. Foto: Lasse Jeppesen

Nordfalsters ny stadion

Den stort satsende fodboldklub på Nordfalster, NFB, er klar med indvielsen af sin helt nye hjemmebane. Det sker fredag 26. april, når klubben tager imod Væggerløse Boldklub i LF-seriens oprykningsspil.

Fodbold Nordfalsters Boldklub, NFB, er gennem det seneste års tid gået fra at være en del af den nederste halvdel af LF-serien, til nu at forsøge at spille med helt fremme i tabellen. Klubben er i øjeblikket placeret i toppen og ligner på nuværende tidspunkt en af bejlerne til en oprykningsplads til Sjællandsserien. Ydermere har man formået at få rykket klubbens andet herre senior hold fra serie 2 op i serie 1, hvor holdet lige nu kæmper om at undgå nedrykning. Det nye stadion er til dels konsekvensen af de seneste års opadgående resultater, men også en del af et nyt tiltag man har indgået i samarbejde med LFBU (Lolland Falsters Boldspilsunion, red.), omkring at fremme fodbolden på Nordfalster, hos især børn og unge. 
- Det nye stadion er en afspejling af et nyt tiltag vi har gjort os i. At vi har bygget et nyt stadion betyder nu, at det gamle stadion kan blive benyttet som trænings- såvel som kampbane af vores ungdomshold. Derudover har vi i samme ombæring ansat en ungdomskonsulent, som skal være med til at sikre os medlemmer, samt være en del af det fremragende samarbejde som vi har med Nørre Alslev Boldklub omkring ungdomsholdene, fortæller Søren Tiller, som er næstformand i NFB og gennem de sidste par måneder også har ageret byggeleder. 

Bygget af egne klubfolk
Det nye stadion er blevet bygget på en af klubbens tidligere træningsbaner og man har derfor måttet bygge det helt op fra bunden. I NFB er man særligt taknemmelig for den store opbakning som klubben har fået fra Guldborgsund Kommune samt de mange sponsorer, der har valgt at støtte projektet. 
- Det der jo også er særlig specielt for det her store projekt er, at hele processen er udført af vores egne medlemmer. Det har været fantastisk at opleve, hvor mange spillere, trænere og holdledere, der er mødt op weekend efter weekend i al slags vejr og har hjulpet til med de mange opgaver, som vi har skullet kæmpe os igennem. Mange af vores lokale sponsorer har stillet et hav af materialer og maskiner til rådighed. Uden deres opbakning havde vi heller ikke kunnet nå i mål, siger Søren Tiller. 
 
Vil fremme fodbolden 
Det gamle stadion i Nordfalster bliver stående og skal blandt andet bruges som trænings- såvel som kampbane for ungdomsholdende. 
- Det giver rigtig god mening i forhold til at det gamle stadion ligger lige op ad Nørre Vedby skole. Det gør at skolebørnene nu får mulighed for at benytte grønsværen i skoletiden. Forhåbentlig kan de på den måde blive lidt mere integreret i fodbolden og måske kan de endda lokkes til at starte i NFB, fortæller Peter Høy som er formand i NFB. 

Samlingssted for området
På det nye stadion har man bygget reklamebander hele vejen rundt om stadion. Derudover har man lavet et stort grillområde, der med tiden vil blive overdækket. Grill-området vil som altid være vært for den lokale stadionplatte og skal med tiden også gerne blive et samlingssted for Nordfalster. 
- Det kan godt være, at vi skal rykke lidt højere op i rækkerne hvis vi skal fylde stadion helt og aldeles, griner Søren Tiller og fortsætter:
- Men ikke desto mindre håber vi altid på stor opbakning fra lægterne. Vi har virkelig forsøgt at gøre betingelserne som tilskuere så gode som overhovedet muligt, ved at bygge et moderne stadion med stort grillområde og der vil som altid være gratis indgang til alle vores kampe. Vi vil gerne have så mange lokale folk op og se fodbold som overhovedet muligt. Stadion skal være et sted hvor god stemning og hyggeligt samvær er i højsædet. Vi har et væld af engagerede foreninger, som alle sammen også gerne skulle kunne få glæde af vores arbejde og vores engagementer, slutter Søren Tiller.

Stadion åbner fredag
Fredag 26. april klokken 19 skal indvielsen af det nye stadion stå. NFB tager hjemme imod Væggerløse Boldklub i en vigtig kamp i toppen af LF. Inden kampen er klubbens sponsorer inviteret på mad. Borgmester for Guldborgsund Kommune, John Brædder, har ydermere meldt sin ankomst og skal være med til at indvie det nye stadion.

 

Tekst: Lasse Jeppesen, freelance sportsjournalist hos Sydsjællands Tidende

Fra venstre er det Jonas Frost, Lasse Rygaard, Sebastian Werneburg og Michael Pedersen i fuld gang med at male det nye grillskur i NFB. Foto: Lasse Jeppesen

Det ny stadion hos NFB. Foto: Lasse Jeppesen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar