Viadukten, der forbinder Ore med resten af Vordingborg, er nu åben for al slags trafik i begge retninger. Banedanmark er dog ikke helt færdige med arbejdet, så der kan blive tale om delvise afspærringer i de kommende måneder. Foto: Mille Holst

Nu er viadukten til Ore åben igen

Endelig er viadukten, der forbinder Ore med Vordingborg genåbnet. Banedanmark er dog ikke helæt færdige med arbejdet og vil i den kommende måneder anlægge blandt andet fortov, hvilket kan give delvise afspærringer. Desuden er der noget ledningsarbejde, der skal laves på et tidspunkt, men det arbejde er slet ikke lagt ind i nogen planer endnu.

Vordingborg Torsdag i sidste uge genåbnede Banedanmark Viadukten i Vordingborg, så borgere på Ore igen kan komme til og fra bydelen via Marienbergvej.
Hans Christian Lollike, der er projektleder i Banedanmark fortæller dog, at Banedanmark ikke er færdig med arbejdet under viadukten.
- Vi er ikke helt færdige, det er vi ikke.
- Vi mangler noget fortov, siger han til Sydsjællands Tidende, men forventer, at det vil være færdigt om en til to måneder. Mens arbejdet hermed står på vil der kunne forekomme delvise afspærringer af den ene vejbane.
- Der vil altid være afspærring mellem vejbanen og der, hvor vi arbvejder, men helt hvordan det bliver, kan jeg ikke svare på nu, siger han. Hvornår viadukten er helt færdig tør Hans Christian Lollike dog ikke sige noget om.
- Der er lagt nogle ledninger midlertidigt og de skal lægges om, siger han men forklarer, at dét arbejde ikke er lagt ind i nogen planer endnu.
- Det ligger noget ud i fremtiden, siger han, men kan ikke komme det nærmere.

Der er tænkt på vandet
Viadukten er blevet noget dybere end tidligere, hvorfor mange borgere har stillet spørgsmålstegn ved, om passagen overhovedet vil kunne bruges i kraftige regnskyl. Det mener Hans Christian Lollike nu godt den kan.
- Regnvand vil løbe ned i nogle brønde og blive pumpet væk, siger han og forklarer, at brøndene er koblet til områdets gængse regnvandskloakledninger. Hans Christian Lollike mener dog, at det er en midlertidig pumpe, der i øjeblikket er koblet til brøndene i Viadukten, men at den pumpe, der skal sidde der permanent er på vej.
Desuden har Banedanmark lagt en stor betonplade i bunden af viadukten, for at holde grundvandet nede.
Som vi tidligere har beskrevet her i avisen er jernbanedæmningen i Masnedsund en del af Ores dige, som skal beskytte bydelen mod stormfloder. Hullet, som viadukten laver i dette dige, skal på en eller anden måde kunne lukkes i tilfælde af stormflod, og Hans Christian Lollike fortæller, at dét arbejde er delt mellem Banedanmark og Vordingborg Kommune. 
- Vi laver nogle lidt højere vægge langs Orevej på Vordingborgsiden, siger Hans Christian Lollike om Banedanmarks andel af arbejdet. Vordingborg Kommune skal sørge for, at der bliver lukket af på tværs af vejen. I Vordingborg Kommune oplyste Jan Michelsen i september til avisen, at kommunen ikke har taget stilling til højvandssikringen endnu, da man har villet give Banedanmark ro til at blive færdige med deres del af arbejdet i området. Desuden vil kommunen gerne sikre hele Masnedsundbydelen mod stigende havvand, hvorfor det kan blive mere nødvendigt at finde en løsning helt ude ved kysterne fremfor ved viadukten.

Viadukten, der forbinder Ore med resten af Vordingborg, er nu åben for al slags trafik i begge retninger. Banedanmark er dog ikke helt færdige med arbejdet, så der kan blive tale om delvise afspærringer i de kommende måneder. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar