Til at begynde med var der et helt nyt stykke asfalt på Ørslevvej, men lynhurtigt begyndte det at smuldre til det granulat som Preben Helenius sidder med. Men det bliver lavet om snart. Foto: Michael Thønnings

Ny asfalt ødelagt på 14 dage - vi laver det om

Det gik stærkt med at få lappet hullerne i asfalten på Ørslevvej - måske lidt for stærkt nogle steder, for efter 14 dage var en del af det kørt i stykker, så det var værre end før. - Asfalten var for kold, da den blev lagt, men de er blevet bedt om at lave den om, lyder det fra kommunen, der netop i denne tid får tjekket op på vejene.

Ørslev - Det var faktisk bedre før de fik lagt den nye asfalt, fortæller Preben Helenius fra Ørslev.
For en god måneds tid siden var et asfaltfirma ude at ordne revner og huller på Ørslevvej - blandt andet ud for hans hus på nummer 159, hvor der var nogle småhuller.
- Det blev bare lagt ovenpå, og der gik ikke særlig lang tid, før det begyndte at ryge af igen når bilerne kørte forbi, fortæller han, da avisen spørger til vejstykket, der mere ligner et asfaltlandkort, end en ny-repareret vej.
En ting er dog de mange ekstrahuller der larmer, men den afkørte asfalt har lagt sig langs vejen og på fortovet og Preben Helenius har forsøgt at feje noget af det sammen, men den meget regn er begyndt at skylle asfaltsmulderet  i kloakken.
- Det bliver jo også værre, når det regner, men hvor skal jeg gøre af det? Jeg kan jo ikke smide det i komposten eller affaldsspanden, siger han og undrer sig over, at der ikke er blevet gjort noget ved det - og i det mindste er blevet ryddet op.
Således er det et par uger siden han konkaktede kommunen, der ville kigge på sagen.

For kold
Og det har de også gjort, lyder det fra Trafik, Park og Havne, der har haft fat i asfaltfirmaet, der har kontrakten på de vordingborgensiske veje.
- Vi blev kontaktet og har undersøgt det, og det er simpelthen fordi, det var noget af det sidste de har lavet, og asfalten var blevet for kold. Så  kan den begynde at smuldre, fortæller vejingeniør i kommunen, Knud Jørgensen.
- Vi har haft fat i dem og det bliver pillet op og der bliver lagt nyt, siger han og påpeger at han forventer, at det sker snarest.
En ting der undrede Preben Helenius var dog også måden det er lagt på. Hvor man nogen steder ser, at den gamle asfalt bliver brækket op og gravet væk, og den nye bliver lagt i hullet, så er asfalten på Ørslevvej lagt ovenpå den gamle, der er blevet der.
- Det er helt normalt at man gør det sådan. Det skal have et stykke at kæbe på, siger Knud Jørgensen, der påpeger at det primært er motorveje og veje, hvor der køres stærkt - over 80 kilometer i timen - at man fjerner den gamle asfalt først.

Tjekker veje
Så der skulle blive rettet op på Ørslevvej og også flere af kommunens andre veje, der i øvrigt overvåges og tjekkes af Vejdirektoratet.
Således er det som regel her i november/december, at de kører ud og vurderer vejnettet - hvordan det ser ud og  hvad der skal laves. De afgør så om vejenes tilstand er sådan, at der skal gøres noget ved dem, ud fra en procentsats af huller og ødelæggelser for en vis distance.
Den vurdering bliver så givet videre til det private firma, der har asfaltkontrakten og de  udbedrer - eller nyanlægger - de steder der trænger.
- Det plejer de at vurdere i løbet af januar/februar. Så har vi som regel har en plan i marts, der gælder i forhold til, hvad der skal laves resten af året, fortæller Knud Jørgensen, der påpeger at der  kan ske ændringer - og tilpasninger. Som eksempelvis ved Iselingeudstykningen, som fik gravet fjernvarme og derfor fik lov at vente på ny asfalt - eller Orevej, der formentlig kan se frem til at blive istandsat  i 2020.
Kontrakterne for asfalt i Vordingborg er fortsat gældende, mens der i denne tid skal forhandles nye konkrakter for Præstø og Møn.

Til at begynde med var der et helt nyt stykke asfalt på Ørslevvej, men lynhurtigt begyndte det at smuldre til det granulat som Preben Helenius sidder med. Men det bliver lavet om snart. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar