Klaus Jørgensen fra Banedanmark taler....
Foto: Michael Thønnings

Ny bro i Kastrup skal give flere borgere

Den nye bro over banen i Kastrup blev indviet tirsdag og trods ærgrelse over forsinkede lysmaster, så er politikerne ellevilde, ligesom lokalrådet ser stort potentiale i at omdanne marken bagved til et nyt boligområde, der kan binde byerne bedre sammen.

Kastrup/Neder Vindinge - Det kan gøre kommunen  mere attraktiv, så vi kan få nogle flere dejlige borgere og dermed nogle indtægter til kommunen, lød det fra borgmesteren, da han holdt til tale til åbningen af den nye bro og vejen over banen ved Sankt Clemensvej i Kastrup og Neder Vindinge.
Det skete tirsdag, hvor de inviterede skolebørns tålmodig var kort, da de skulle stæse af sted over broen som de første, da snoren blev klippet, mens køen til pølsevognen var lang, da den efterfølgende sult skulle stilles.
Det var heldigvis ikke småt med nødningen, ligesom glæden var stor - fra både kommunens og Banedanmarks side. De to har delt økonomien i projektet, der er nummer to af tre broer (Orevej og Lundby er de andre, red.) i kommunen, der skal klares i forbindelse med Femern-banen, som skal gøre det 20 minutter hurtigere at nå herfra og til København.

Nyt boligområde
I forhold til at få flere borgere, så gør broen det måske ikke alene, men Carsten Olsen (S), fra lokalrådet og kommunalbestyrelsen, regner med, at der skal arbejdes videre med markerne der ligger op til vejen og banen.
- Håbet er at vi kan udlægge området til nye boliger, siger han og påpeger, at hvis en investor er klar, så behøver der ikke at gå lang tid før man kan have et helt nyt boligkvarter, der samtidig binder Kastrup og Neder Vindinge endnu bedre sammen.
Også det lille område ud mod banen og ned mod spejderhytten, er der planer for.
- Det er kommunen, der har overtaget det, så jeg forestiller mig det kunne være et nyt område, som spejderne for eksempel kan bruge, siger han og påpeger at der er nok at arbejde videre med, i lokalrådet.
Et lille ting, som man var ærgrede sig over på dagen, var dog belysningen på den nye bro. Den er nu her relativt begrænset.
- Som det er nu kan det skabe nogle farlige situationer, for jeg tror, at nogle folk vil køre stærkt her, siger Carsten Olsen, der dog har undersægt sagen nærmere hos Banedanmark, der lover at der komme flere lystmaster op - blandt andet nogle enkelte i krydset og over mod kirken  og i særdeleshed ned mod Næstvedvej. Det kunne bare  ikke nås inden åbningen.
Det er i øvrigt forventningen og forhåbningen at  Sankt Clemensvej skal lukkes af for biltrafik ud mod Næstvedvej, så folk i stedet kan benytte den nye Neder Vindingevej til gennemkørsel.

Klaus Jørgensen fra Banedanmark taler....
Foto: Michael Thønnings

...borgmesteren klipper....
Foto: Michael Thønnings

...og børnene løber.... Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar