Det var hyggen, der prægede stemningen i Rådhusparken fredag eftermiddag, hvor avisen mødte SSP-konsulenterne og nogle elever fra en hf-klasse. Foto: Mille Holst

Ny indsats i Rådhusparken

I Vordingborg er kommunens SSP beredskab taget i brug for at forsøge at afhjælpe de mange klager over støj og svineri i Rådhusparken, når unge fester dér.

Vordingborg SSP er et samarbejde mellem skoler, sociale myndigheder og lokalpoliti. Den nye indsats går i første omgang ud på, at SSP konsulenter og medarbejdere fra skoler og uddannelsesinstitutioner er tilstede i Rådhusparken - og andre steder i byen - på tidspunkter, hvor de unge ofte mødes; eksempelvis efter skoletid torsdag og fredag. Således også i fredags, hvor Sydsjællands Tidende mødte SSP-koordinator Morten Brandt, Michael Cardow og Niels Christensen fra henholdsvis Gåsetårnskolen og Kulsbjerg skole.
Formålet er at være forebyggende, altså at passe på de unge, men også at skabe dialog mellem dem og naboerne.
- De unge er blevet mere bevidste, mener Morten Brandt, og Niels Christensen supplerer:
- Dem, der kommer her, har ikke noget imod at vi er her.
Beredskabet opretholdes en månedstid endnu, og Michael Cardow fortæller, at de voksnes tilstedeværelse på ét punkt har en særlig glædelig effekt.
- Dem, der kommer her for at sælge hash og så videre, de holder sig væk. Så er der i al fald færre unge, der bliver tilbudt det, siger han.
Også lokalpolitiet forsøger at være mere synlige i området ved Rådhusparken og politiet er desuden begyndt at tage kontakt til forældre til børn under 18 år, som politiet har mødt under hvad det kalder ”kritisable omstændigheder”.
- Det har vist sig særdeles positivt og effektivt, idet flere forældre ikke var vidende om deres børns færden i parken, fortæller Morten Brandt.
Antallet af anmeldelser om støj og gener fra Rådhusparken er ifølge politiet konstant. Foreløbig er problemet altså ikke løst. Fredag eftermiddag, da avisen  kigggede forbi parken, var der dog roligt. En håndfuld elever fra en HF klasse hyggede sig med snak og musik i skyggen af et træ, og børnefamilier og ældre med hund nød en gåtur gennem parken.

Det var hyggen, der prægede stemningen i Rådhusparken fredag eftermiddag, hvor avisen mødte SSP-konsulenterne og nogle elever fra en hf-klasse. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar