• www.henriks-hvidevarer.dk

Elisabeth Dolmer er ny leder af FGU i Vordingborg. Her ses hun på sit kontor, der er ved at få nye farver på væggene. Foto: Mille Holst

Ny leder og nye tider på FGU

FGU i Vordingborg har fået ny leder.

Vordingborg Per 1. august i år er Produktionsskolen Strømmen blevet nedlagt og istedet ligger der i de samme lokaler nu en FGU (Forberedende grundddannelse). Nu har FGU’en i Vordingborg fået ny skoleleder. Elisabeth Dolmer, der blandt andet har været forstander på Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård ved Køge gennem 14 år.
I disse dage er hun ved at indrette nye kontorer til sig selv og administrationen med blandt andet farver på væggene, og indgangen til FGU’en vil hun også have gjort mere åben og indbydende.
Elisabeth Dolmer er oprindelig uddannet landmand og har haft sit eget foderstoffirma, men på grund af problemer med ryggen måtte hun for mange år siden afhænde sin bedrift blev hun omskolet, og efter mange år som leder af diverse selvstændige institutioner er hun havnet på FGU’en i Vordingborg.
- Jeg er virkelig glsad for at komme til den her FGU. De ar virkelig forstået, at der skulle bygges videre på produktionsskolen og AGU’ens pædagogik, siger hun til Sydsjællands Tidende. AGU står for Almen Grunduddannelse. Hun fortæller, at hun i sin ledelsesstil vil have de unge i fokus, og dem er der i øjeblikket 145 af i FGU’en i Vordingborg.
- Jeg er en leder, der står sammen med mine medarbejdere og udvikler, siger hun og kalder sin ledelssesstil for dialogbaseret. Desuden håber hun at få en It og kommunikationslinie op at stå på skolen i Vordingborg, og hun vil gerne gøre skolen grøn med hensyn til den mad, der laves og de materialer, der benyttes. Desuden ønsker hun at indføre mere ”dannelse” på skolen og i stil med de danske højskoler arrangere foredrag med gæster udefra, fællesspisninger og lignende.
- For mig er uddannelse et ben; dannelse er det andet, slutter Elisabeth Dolmer.

Fakta
• FGU Vordingborg, Langøvej 6, holder torsdag 7. november klokken 13-15 afskeds- og velkomstreception for henholdsvis Allan Bjørn og Elisabeth Dolmer. 

Elisabeth Dolmer er ny leder af FGU i Vordingborg. Her ses hun på sit kontor, der er ved at få nye farver på væggene. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar