Ny Næstvedvej afgøres efter sommeren

En endelig plan om hvor en ny Næstvedvej skal gå, kan først blive godkendt efter sommerferien.


Allerede i vinters stod det klar at Næstvedvej skal gå en ny vej over jernbanen og over mod  Valdemarsgade i stedet for vejen mod Algade i Vordingborg. Den endelige linieføring var dog ikke på plads, og det kommer den heller i før sommerferien.
- Vi har set på et projektforslag, men det har ikke været fremlagt for politikere eller beboere, så det er ikke sikkert endnu, fortæller Bjørn Buch, der er fagleder hos Vej og Trafik.

 

Fjerner huse
Sagen betyder at en række ejendomme skal fjernes og i begyndelsen af maj, var de direkte berørte borgere inviteret til et informationsmøde om den nye Næstvedvej. Her blev præsenteret to mulige modeller, for hvor bred vejen skal blive - og dermed hvor mange huse der skal rives ned. Planen var her, at det skulle afgøres nu her i løbet af juni, men det bliver altså ikke til noget. Der har nemlig - ifølge faglederen - været nogle forskellige trafikmodeller inde over, som skulle være klar først, og eftersom politikerne i teknikudvalget har haft deres sidste møde, så kan de først godkende det efter sommerferien. 

 

Til september
Herefter skal det forbi kommunalbestyrelsen - forventligt til mødet den 19. september, hvor der så vil være en politisk afgørelse over hvor Næstvedvej skal gå. Planen har endnu ikke været fremlagt for beboere og politikere og derfor er det ikke muligt at fortælle hvordan linieføringen ser ud til at blive. Kommunen forventer dog at orientere de berørte borgere, når de ved noget nærmere.
Et af de store spørgsmål er blandt andet hvilke huse på Boulevarden, som skal eksproprieres. Og flere beboere har givet udtryk for at de føler sig stavnsbundet, fordi de ikke kan få vished om hvad der skal ske.

 

Betaler halvdelen
Årsagen til at Næstvedvej får den nye linieføring er blandt andet at Banedanmark betaler for halvdelen, da jernbanebroen skal hæves, så der bliver plads til de nye højhastighedstog.
Tanken var tidligere at den nye vej mod Valdemarsgade ville give en direkte linie  mod butikscenteret på rådhusgrunden. Det blev som bekendt ikke til noget, men vejprojektet forventes alligevel at blive fastholdt.mith


Tema: 
Ny Næstvedvej
Tilbage til forsiden

Kommentarer

Det er da så åndssvagt, at bruge penge på det. Der er da rigelig trafik i Valdemarsgade.Beboerne kan jo ikke bakke en bil ud af indkørselen lørdag formiddag og dem der bor nede ved Bouldevarden kan slet ikke komme ud med bilen. Det må være nummer et ,at lede trafikken udenom byen og ikke ind i den.

Tilføj kommentar