• www.henriks-hvidevarer.dk

Borgmester Mikael Smed (S) og projektdirektør Klaus Jørgensen fra Banedanmark klippede i fællesskab snoren og indviede dermed Ny Næstvedvej og den nye bro. Fotos: Brian Romberg

Ny Næstvedvej indviet med klip og kortdistanceløb

Fredag eftermiddag blev den nye Næstvedvej og bro over jernbanen åbnet med borgmester-snoreklip, landets næstkorteste broløb og pølsevognsfest. 

 

Vordingborg Flere hundrede mennesker i alle aldre - lige fra børnehavebørn til ældre i kørestol - ventede fredag formiddag i spænding på indvielsen af den nye bro og ’Ny Næstvedvej’, som byggefolk har knoklet med i omkring et års tid. 

Og nok var der snoreklip og pølsevogn, men åbningens hovedbegivenhed var et spontant opstået broløb. 

Idéen opstod i sidste uge i en Facebook-gruppe for Voridngborg, hvor nogen i spøg foreslog et broløb. Ophavsmanden til idéen - Jakob Duus - blev mødt med opbakning, og broløbet blev altså fredag en realitet. Vordingborg MC Center havde sågar på dagen sørget for væskedepot til løberne. 

- Jeg vil gerne sige tak til Jakob Duus. Jeg ved ikke, om du er her, lød det fra borgmester Mikael Smed (S), som inden løbet holdt åbningstale. Ophavsmanden kom aldrig til syne, men borgmesteren benyttede lejligheden til at fremhæve broløbet som eksempel på positiv brug af sociale medier.

- Jeg har hørt, at det ikke er Danmarks korteste, men så i hvert fald næstkorteste broløb. Der er ingen pitstop halvvejs, sagde borgmesteren, hvortil forsamlingen trak på smilebåndene. 

- Som borgmester er jeg stolt over, at en af Vordingborg Kommunes største infrastrukurelle ændringer i rigtig mange år i dag bliver åbnet og taget i brug. Der er smådetaljer, der endnu ikke er på plads, men det er jeg sikker på, de bliver inden længe, fortsatte Mikael Smed, der kaldte flytningen af broen en fremtidssikring, der gør bilkøer til fortid - og gør det trafikale knudepunkt sikkert for bløde trafikanter. 

Det store kryds har i kommunens trafiksikkerhedsplan været kaldt ”en sort plet”, som kun ville blive værre. Tendens er nemlig flere og flere biler og kødannelser, kunne borgmesteren fortælle.  

 

Brug fantasien 

Borgmesteren påpegede også, at placeringen af den nye bro åbner muligheder for Algade på strækningen fra Boulevarden til Banegårdspladsen.

- Vi har også fået mulighed for at udnytte det nu nedlagte vejareal på Næstvedvej mellem den gamle bro og krydset. Her kan der for eksempel indrettes parkeringsplads, opholdsplads, skaterbane, legeplads eller noget helt femte.

- Vi håber, at alle vil lægge tankerne i blød og finde ud af, hvad vi skal bruge dét område til. Kun fantasien sætter grænser, opfordrede Mikael Smed og takkede folk for deres tålmodighed med et to-delt Vordingborg med omveje, mens broarbejdet har stået på. 

 

Mere at se til sommer

Også Banedanmarks og MT Højgaards folk lod til at dele de fremmødtes begejstring. 

- Det er imponerende så mange, der er mødt op for at overvære det her projekt. Jeg tror ikke, jeg har oplevet mange deltagere ved en broåbning, af alle de broåbninger, jeg har været med til, sagde Klaus Jørgensen, projektdirektør fra Banedanmark, i sin tale. 

Han takkede ligesom borgmesteren også for forståelsen.

- Vi ved godt, at der har været nogle gener den sidste måneds tid med relativt mange køer her i byen, men det er overstået efter i dag, sagde projektdirektøren.

- Vi mangler lige at få gjort Aarsleffsgade færdig, men det bliver den inden for kort tid, påpegede han. 

Til slut opfordrede han til at besøge Masnedsundbroen senere i år. 

- Der er fuld gang i arbejdet med den nye Masnedsundbro, hvor der til sommer kommer broelementer op, placeret med en stor flydekran. Så jeg er sikker på, at der på dét tidspunkt også vil være noget at se på dernede, sagde Klaus Jørgensen.  

Og så blev folk ellers bedt om at rydde broen og gøre plads, hvorefter der blev klippet, klappet og løbet. 

 

FAKTA:

• Vejstrækningen er cirka 400 meter lang - og indebærer udover en ny bro over banen også et T-kryds mellem Aarslefsgade og Næstvedsvejs nye forlægning. 

• Der er også anlagt et nyt firevejskryds mellem Valdemarsgade og Boulevarden, og det firbenede kryds ved Kuskevej bliver nu et lysreguleret kryds.

 

 

Klik her og se flere billeder fra indvielsen (foto og video: Mads Sørensen) 

 

 

Borgmester Mikael Smed (S) og projektdirektør Klaus Jørgensen fra Banedanmark klippede i fællesskab snoren og indviede dermed Ny Næstvedvej og den nye bro. Fotos: Brian Romberg

Sofie Nymann, produktionsleder hos MT Højgaard, fik en indskydelse før bro-indvielsen. Hun skyndte sig simpelthen at "forevige" sit håndaftryk. Desværre får det ikke lov at forblive synligt...

Så blev der løbet...

De første biler på Ny Næstvedvej.

Den første lastbil på den nye vejstrækning.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar